Samsung Galaxy Z serija uređaja – Dobro došli u svijet nove faze mobilne vještačke inteligencije

Vrata novih mogućnosti i nove faze mobilne vještačke inteligencije otvorena su novom Samsung Galaxy Z serijom uređaja. Sklopivi mobilni telefoni dovoljno veliki za svaki posao, a opet mali da stanu u svaki džep, još jednom su potvrdili dominaciju kompanije Samsung na tržištu inovacija.

Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6 idealni su saveznici kako u multitaskingu, tako i u zabavi i kreativnosti, pa ne čudi što su odmah naišli na oduševljenje javnosti.

Ovi moćni uređaji osnaženi vještačkom inteligencijom (AI) donose brojne mogućnosti, a odnedavno dostupni su za kupovinu i u Crnoj Gori.

Galaxy Z Fold6 – Uživajte u mogućnostima velikog ekrana podržanog vještačkom inteligencijom

Novi Galaxy Z Fold6 donosi unaprijeđeno iskustvo velikog ekrana i doprinosi produktivnosti u pokretu. Bilo da pišete poruku, službeni mejl ili se bavite bilješkama, uz ovaj uređaj sve je mnogo lakše.

Karakteristika Note Assist  u sklopu aplikacije Samsung Notes nudi prevode, sažetke, kao automatsko formatiranje za jednostavnije vođenje bilježaka. Nova ugrađena karakteristika prepiske omogućava transkripte, prevode i sažetke glasovnih snimaka, direktno u Notes aplikaciji. Tekstovi sačuvani u PDF datotekama, mogu se jednostavno prevesti i ugraditi, zahvaljujući PDF overlay translation specifikaciji aplikacije Notes, a moguće je čak prekopirati i tekst, slike i grafikone.

Novost je i dodata Composer karakteristika Samsung tastature, koja predlaže tekst na temelju jednostavnih ključnih riječi, kako u mejlu za klijenta, tako i podržanim aplikacijama društvenih mreža. Dodatno, iskustvo S Pen olovke dobija novu dimenziju, zahvaljujući prednosti Galaxy AI na velikom ekranu Galaxy Z Fold6 telefona.

Ukoliko ste više predati umjetnosti i kreativi, nova Sketch to image funkcija omogućava stvaranje pravih umjetničkih djela i to generisanjem detalja slika, prilikom crtanja ili skiciranja u aplikaciji Galerije ili na Note ekranu.

Takođe, posljednja generacija aplikacije Google Gemini  potpuno je integrisana u novu Galaxy Z seriju i korisnicima nudi ličnog digitalnog pomoćnika pokretanog vještačkom inteligencijom. Jednostavnim potezom sa ivice ekrana ili izgovorom „Hey Google“, možete pozvati Gemini interfejs koji će vam pomoći da pišete, učite, planirate…

Galaxy AI omogućava komunikaciju bez prepreka korišćenjem Galaxy Z Fold6. Sa Interpreter  karakteristikom, koja dolazi sa novim načinom prikaza dijaloga, obje strane mogu vidjeti prevod na glavnom ili spoljnom ekranu, za prirodniju interakciju. Ova karakteristika nudi i „jednosmjerni“ prevod, tako da će korisnici sa lakoćom pratiti predavanja ili neki drugi oblik prezentacije. Funkcija Live Translate,  koja prevodi telefonske pozive na uređaju u realnom vremenu, sada je dostupna ne samo u Samsung aplikaciji za pozive, nego i u odabranim popularnim aplikacijama drugih ponuđača.

Uređaj donosi i unaprijeđeno iskustvo igranja u pokretu, zahvaljujući snažnom čipsetu i 1,6x većoj rashadnoj komori, koja omogućava duže uživanje u igrama, bez gubitka performansi. Tehnologija Ray Tracing omogućava živopisan grafički prikaz na ekranu dijagonale 7,6 inča koji nudi poboljšanu svjetlinu do 2,600 nita, za uranjajuće gejming iskustvo.

Galaxy Z Flip6 – Stvaranje jedinstvenih iskustava, prilagođenih svakom korisniku

Novi Galaxy Z Flip6 ne samo da je dizajniran za prenosivost, već donosi i niz novih mogućnosti prilagođavanja i kreativnosti, kako bi korisnici iskoristili svaki trenutak.

Spoljni, 3.4-inch Super AMOLED FlexWindow ekran je poboljšan i omogućava pristup karakteristikama pokretanim vještačkom inteligencijom, bez potrebe da korisnici rasklope telefon. Za komunikaciju u pokretu, uređaj omogućava i brze odgovore zahvaljujući Suggested replies  karakteristici, koja analizira nedavne poruke i predlaže ton odgovora. Dodatno, FlexWindow ekran sada nudi podršku za još više widgeta, kao i mogućnost provjere informacija sa više widgeta istovremeno.

Takođe, FlexCam i dalje nudi najsvestranije iskustvo kamere i otvara nove kreativne mogućnosti. Sa novim Auto Zoom načinom rada, automatski pronalazi najbolji kadar snimka, kroz automatsko prepoznavanje subjekta i zum prema ili od njega, prije nego što odradi potrebna podešavanja.  Novi 50-megapikselni široki i 12-megapikselni ultraširoki senzor donose unaprijeđeno iskustvo snimanja sa jasnim i oštrim detaljima slike. Novi 50-megapikselni senzor podržava dvostruki zum za snimke bez šuma, kao i AI zoom za napredno iskustvo snimanja sa uvećanjem do 10x.

Nightography, poboljšan sa mogućnošću snimanja videozapisa sa visokim dinamičkim rasponom, omogućava snimanje sjajnih videozapisa, čak i u uslovima slabog osvjetljenja i radi odlično zahvaljujući zajedničkom razvoju sa popularnim aplikacijama društvenih mreža.

Zaronite u svijet jedinstvenog Galaxy ekosistema

Osim telefona, Samsung je na tržište lansirao i Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra, proširujući dostupnost Galaxy AI i wellness iskustva za širi krug korisnika. Novi nosivi uređaji podržavaju strategiju kompanije Samsung digitalnog zdravlja kroz personalizovane uvide i sveobuhvatan pristup svakodnevnom zdravlju, koristeći napredne senzore za precizno praćenje i unapređenje korisničkog iskustva. Galaxy Watch7 nudi prilagođene vježbe i preventivno praćenje zdravlja, dok je Galaxy Watch Ultra namijenjen korisnicima koji teže vrhunskim sportskim dostignućima. Savršenim spojem kvalitetnog dizajna i vještačke inteligencije, Samsung brine o vašem zdravlju.

Naravno, tu je i Galaxy Buds3 serija slušalica koja donosi napredno audio iskustvo uz podršku Galaxy AI. Korisnici mogu koristiti Interpreter za simultano prevođenje na Galaxy Z Fold6 ili Z Flip6, dok Voice Command omogućava upravljanje reprodukcijom bez dodirivanja slušalica ili telefona. Slušalice su opremljene Adaptive EQ i Adaptive ANC za optimizaciju zvuka i efikasno smanjenje buke.

O svim Samsung uređajima detaljnije pročitajte na LINKU.

Podijeli ovaj članak