Koncert na vodi 2: Vlado Georgiev priredio spektakl u rodnom Herceg Novom

Dugoočekivani spektakularni “Koncert na vodi 2” čuvenog Vlada Georgieva, upriličen je sinoć u gradskoj luci Škver, pred mnogobrojnom publikom kako na kopnu, tako i moru, barkama i drugim plovilima.

Kao što je Georgiev i obećao u susret koncertu, priredio je senzacionalan nastup uz dosta uzbudljivih koreografija, scenskog letenja i pirotehnike.

Jedinstvena bina pozicionirana u vodi doprinijela je autentičnoj atmosferi, te je dala posebnu notu Barbinom izuzetnom repertoaru koji je sumirao njegovu više od dvije decenije dugu karijeru.

Publika je sa oduševljenjem prihvatila svaku pjesmu, te je cijeli Škver pjevao i plesao uz hitove kao što su “Mi nismo mi”, “Anđele”, “Iskreno”, a atmosfera je došla do usijanja izvođenjem ljetne himne “Tropski bar” kada se Georgievu na sceni priključio muzičar Igor Lazić Niggor.

Realizaciju ovog cijelog muzičkog spektakla podržali su Opština Herceg Novi i kompanija MTEL Crna Gora, te doprinijeli da sve prođe u najboljem redu.

Koncertu je prisustvovao i predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić koji je istakao kompleksnost, ali i veliku vrijednost ovog projekta.

“Opština Herceg Novi je dala maksimalnu podršku gospodinu Georgievu za organizaciju ovog koncerta. Ovo je izuzetno lijepa promocija za grad Herceg Novi i cijelu Crnu Goru, jer ovo je jedan zaista lijep događaj na jednoj specifičnoj lokaciji koja je veoma zahtjevna za organizaciju ovakvih događaja. Gospodin Georgiev se usudio da po drugi put u 20 godina organizuje takav koncert. Zaista vidimo da je atmosfera večeras lijepa, da je veliki broj posjetilaca na koncertu, da je veliki broj gostiju stigao u Herceg Novi zbog same organizacije ovog koncerta,” naveo je Katić.

U jedinstvom spektaklu na Škveru uživala je mnogobrojna publika među kojom je bio i veliki broj zvanica. Dr Tamara Vujović je kako iz perspektive ministarke kulture i medija, tako i perspektive rođene Novljanke, podijelila utiske sa ovog posebnog muzičkog događaja.

“Ovaj koncert predstavlja krunu jedne karijere i jedan veliki jubilej koji slavi naš sugrađanin Vlado Georgiev, a to je 20 godina od fantastičnog prvog koncerta na vodi koji je bio sada već daleke 2004. godine. Mislim da je ovo praznik njegove karijere i hvala mu što je odlučio da organizuje ovakav spektakl i da ga ponovo podari svome gradu. Što se tiče grada, naravno da je značajno koliko je ljudi večeras ovdje. Vlado radi tradicionalne koncerte u Herceg Novom u ovo vrijeme godine, međutim, ovo je nešto što prevazilazi sva naša očekivanja što se tiče opreme i zvuka, tako da očekujemo da sva publika uživa,” navela je ministarka Vujović.

Podsjećamo, Koncert na vodi je pripremalo preko 200 profesionalaca iz oblasti muzičke industrije, a ovo je po mnogo čemu bilo jedinstveno iskustvo, imajući u vidu da je ovo prvi koncert u svijetu koji je snimljen u 8k rezoluciji ikada.

Nakon uspješne realizacije ovako ambicioznog projekta, Herceg Novi i tokom ostatka sezone nastavlja da bude centar kvalitetnog kulturno-zabavnog programa.

“Mi kao grad se vraćamo na neke stare dane slave, po pitanju broja turista, same organizacije i svega onoga što je Herceg Novi nekad bio. Osim Georgieva, ovog ljeta će nastupiti najveća imena iz svijeta muzike. Prije svega mislim na zatvaranje sezone 14. septembra kada će nastupiti Jorgos Dalaras, najveće ime grčke muzike. Imaćemo spektakularan Filmski festival, nikad bolji Regge festival, nikad bolji Hercegnovski strip festival. Herceg Novi ostaje grad kulture i brojnih manifestacija i mi smo kao Opština velika podrška ovim projektima,” podvukao je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Tekst, foto i video: Media biro

Podijeli ovaj članak