Uspostaviti direktne avio linije između Crne Gore i Kine

Delegacija Nove srpske demokratije predvođena potpredsjednicom stranke i novoizabranom ministarkom turizma Simonidom Kordić sastala se sa delegacijom NR Kine na čijem čelu je zamjenik ministra međunarodnog odjeljenja Centralnog komiteta KP NR Kine Čen Žou.

Kordić je, kako je saopšteno iz NSD, kineskim kolegama poželjela dobrodošlicu u Crnu Goru, dodavši da je uvjerena da će njihova posjeta biti produktivna.

Kordić i Žou su razgovarali o pokretanju saradnje u oblasti turizma, gdje su posebno istakli važnost promovisanja crnogorske turističke scene u Kini, kao i otvaranja direktnih avio linija između naše dvije zemlje.

“Zamjenik ministra Žou se zahvalio na toploj dobrodošlici i izdvojenom vremenu, čestitajući NSD na ulasku u Vladu Crne Gore i Simonidi Kordić na izboru za ministra turizma. On je istakao da je saradnja između naše dvije zemlje u toj oblasti od izuzetne važnosti”, navodi se u saopštenju NSD-a.

Kako se još napominje, Žou je uputio zvaničan poziv da delegacija NSD posjeti NR Kinu i da na taj način nastave razgovore i stvaranje dobrih međustranačkih i međudržavnih odnosa.

Delegaciju Nove srpske demokratije su osim Kordić činili: potpredsjednici Marko Kovačević i Jelena Božović, predsjednik Izvršnog odbora Jovan Jole Vučurović, šef kabineta predsjednika Skupštine Velimir Đoković i portparol Mirko Miličić.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak