Amazon kupio kultni filmski studio u Velikoj Britaniji

Amazon Prime Video je kupio filmski studio u Velikoj Britaniji koji stvara filmove više od 70 godina. Kompanija sa sjedištem u SAD snimala je u Bray studiju u Berkširu od 2022. godine, a sada ga je kupila.

To znači da će Amazon postati zastupljeniji u tom području, kao i da će pružiti podsticaj lokalnoj ekonomiji.

Lesli-En Mekfarlejn, direktor produkcije u Resource Productions, koja vodi Berkshire Film Office, rekla je da to „donosi mnogo više mogućnosti i uzbudljivih stvari“.

Njena neprofitna organizacija pomaže da se produkcije realizuju u ovom području.

,,To pokazuje ulaganje u ljude i zajednicu“, rekla je.

Mekfarlejn vjeruje da će prisustvo Amazona u regionu samo da raste u narednih nekoliko godina i da će postati ekspanzivnije.

Bray Film Studios

Bray Film Studios, koji se nalazi na obali rijeke Temze, udaljen je samo 42 km od centra Londona. Nekadašnja engleska seoska kuća iz 18. veka nalazi se u srcu studija, piše BBC.

Studiji su bili dom Hamer Filmsa koji se tamo preselio 1951. godine. Tokom dvije decenije, Hamer je stvorio više od 100 karakterističnih fantastičnih i horor filmova.

Filmovi kao što su Mumija, Prokletstvo Frankenštajna i Drakula postali su svjetski hitovi na blagajni sa glumcima uključujući pokojnog Pitera Kušinga i Kristofera Lija.

Ridli Skot je napravio i snimio minijature za svoj Oskarom nagrađen naučnofantastični triler, Alien, u studijima 1978. i nekoliko godina pre toga, 1974, kultni klasik, The Rocky Horror Picture Show.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak