Drakić: Povećanje minimalne zarade biće izazov za mala preduzeća

Privredna komora (PKCG) će do kraja ove sedmice prikupiti mišljenja o tome kako će mjere koje su definisane Nacrtom Fiskalne strategije uticati na njihovo poslovanje nakon čega će tražiti sastanak sa premijerom Milojkom Spajićem.

To je kazala predsjednika PKCG Nina Drakić novinarima na prezentaciji rezultata istraživanja “Poslovni ambijent u Crnoj Gori 2024. godine”.

Ona je kazala da privreda pozdravlja najavljeno smanjenje doprinosa jer će to doprinijeti smanjenju troškova rada poslodavaca.

“Izazov će biti povećanje minimalne zarade za mala preduzeća. To se mora detaljno istražiti jer može doći i do gašenja kompanija”, kazala je Drakić.

Ona je poručila da treba paživo vidjeti i kako će se najavljene mjere uticati na održivost javnih finansija jer ne bi bilo dobro da nešto što sada ukidamo se vraća ponovo.

Drakić je kazala i da će uvođenje jedinstvene stope PDV-a od 15 odsto na ugostiteljsku djelatnost uticati nepovoljno na konkurentnost tog i turističkog sektora, te da je ta stopa jeftinija u zemljama koje su nam konkurencija poput Hrvatske gdje je 13 odsto.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak