Slovenci će praviti novi električni Twingo

Francuski proizvođač automobila Renault navodno će povjeriti Revozu proizvodnju obnovljene verzije pristupačnijeg električnog Twinga, piše slovenački Forbes na svom sajtu.

Kako navode, potpisivanje memoranduma o razumijevanju, koji će biti osnov za početak proizvodnje, biće upriličeno u srijedu u sedištu Revoza u Novom Mestu.

U Ministarstvu privrede i Revozu nisu želeli da komentarišu ovu informaciju za internet medije. Kolika će biti investicija, što projekat znači za radna mjesta u Revozu i drugi detalji projekta biće poznati u srijedu.

Očekuje se da će i država podržati investiciju Renoa u Sloveniji, iako nije poznato s koliko sredstava i pod kojim uslovima.

Iz Revoza su krajem aprila potvrdili da će uskoro biti poznata odluka da li će proizvoditi i obnovljenu verziju električnog Twinga.

U junu je u fabrici u Novom Mestu dovršena proizvodnja starog modela Twinga i električnog Twinga, a od tada se sklapa samo Clio 5.

Agencija su nedavno objavile da su u okviru kćerke firme Ampere, pod čijim okriljem je proizvodnja električnih vozila, u aprilu pokrenuti inženjerski radovi na novom modelu električnog Twinga. Masovna proizvodnja trebalo bi da započne 2026. godine u Renaultovoj fabrici Revoz u Novom Mestu.

Foto: Revoz

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak