Magoč: Smatram da bi svako na mom mjestu postupio isto

Medicinska sestra na Aerodromu Podgorica Snežana Magoč biće proglašena za najboljeg zaposlenog ove kompanije. Snežana je u petak veče, tokom redovne smjene, tri puta vratila u život jednog putnika Air Montenegra. Kako je bivša savjetnica direktora Aerodroma Crne Gore Biljana Knežević objavila na društvenim mrežama, Magoč je na aerodromu Podgorica, tri puta oživjela momka.

Ona je navela da je momku srce prestalo da kuca kada je izašao iz aviona Air Montenegra iz Istanbula. Nakon što je putnika zemaljska stjuardesa oživljavala tri puta, stigla je i Hitna pomoć.

Skromna u svojoj izjavi, Snežana je istakla da je to bila normalna reakcija koju bi svako preduzeo i da ne smatra da je potrebno mnogo pisati o njoj.

– Učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo drugima dio je našeg poziva. Ono što sam juče uradila na aerodromu je nešto što bih ponovo učinila bez razmišljanja. Smatram da bi svako na mom mjestu postupio isto i ne mislim da je potrebno pridavati tome posebnu pažnju istakla je ona za Pobjedu.

Iz Aerodroma Crne Gore su saopštili da je medicinska sestra Magoč po znanju, profesionalizmu i ljudskoj riječi za svakoga dobro poznata u stručnim krugovima, a od danas i najširoj javnosti.

-Medicinska sestra na Aerodromu Podgorica Snežana Magoč, koja je sinoć, tokom redovne smjene, tri puta vratila u život jednog putnika Air Montenegra, biće proglašena za najboljeg zaposlenog Aerodroma Crne Gore (ACG), saopšteno je iz te kompanije.

U saopštenju ACG se navodi da je Magoč po znanju, profesionalizmu i ljudskoj riječi za sve, dobro poznata u stručnim krugovima, a od danas i najširoj javnosti.

Podsjeća se da je Snežana sinoć, tokom redovne smjene, tri puta vratila u život jednog putnika Air Montenegra i tako mu omogućila da još dugo i dobro poživi.

– Aerodromima Crne Gore predstavlja čast što je Snežana dio našeg tima, a to ćemo i ozvaničiti na Dan ACG, 23. jula kada će joj biti uručena nagrada za najboljeg zaposlenog kompanije – piše u saopštenju ACG.

Magoč, koja je i danas na poslu u redovnoj smjeni na Aerodromu Podgorica, kazala je da je u smjeni doktora Vida Vujovića, a na prvi poziv koleginice medicinske sestre Seke Radošević, odmah “poletjela” ka platformi gdje je zatekla putnika koji ne diše.

– Bez odlaganja sam započela kardio-pulmonalnu reanimaciju (KPR) koju sam morala da ponovim tri puta. Čini mi se da je sve trajalo čitavu vječnost. Ipak, kao tim smo, ispostavlja se, reagovali jako brzo i prema informacijama iz KCCG, pacijent je danas u stabilno – rekla je Magoč.

Iz ACG su kazali da ekipu ambulante u okviru Službe zemaljskog opsluživanja na Aerodromu Podgorica u jednoj smjeni čine doktor, zemaljska stjuardesa koja je medicinska sestra i vozač.

– Nijedan aerodrom na svijetu, pa ni naši, ne mogu biti otvoreni ako, uz sve ostale službe, i medicinski tim nije pripravan – ističe se u saopštenju.

U timu podgoričke ambulante su, kako se navodi, doktori Velimir Rubežić, Vido Vujović, Tatjana Đuričković i Vesna Vulanović, dok su medicinske sestre, uz Magoč, još Seka Radošević, Bojana Kopitović, Vesna Suhih, Svetlana Pavićević, kao i medicinski tehničar Vječislav Peličić.

– Podsjećamo, timovi ACG posljednjih sedmica rade u uslovima toplotnog udara zbog čega sve putnike još jednom molimo za razumijevanje okolnosti u kojima se odvija avio-saobraćaj. I naše kolege se svakog dana tokom cijelog dana suočavaju sa istim problemima na koje nailaze i naši poštovani putnici – zaključuje se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Podijeli ovaj članak