Dubrovnik je ostvario dva miliona noćenja 11 dana ranije nego prošle godine

 Iz dubrovačke gradske uprave saopštili su danas da je 16. jula zabilježeno ovogodišnje dvomilionito turističko noćenje na dubrovačkom području, što je jedanaest dana ranije nego 2023. godine.
Direktan doprinos ovom rezultatu dali su odlična predsezona i stabilan turistički rast u sezoni”, poručuju iz dubrovačke gradske uprave.

U saopštenju podsjećaju na riječi gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića sa prošlonedjeljnog sastanka s ministrom turizma i sporta Tončijem Glavine da su „aktivnosti Grada Dubrovnika i partnerskih dionika u upravljanju destinacije su fokusirane na održavanje stabilne sezone, ali posebno na posezoni i zimski dio godine jer se, nakon što su osigurali veći broj letova tokom cijele godine, fokusiraju upravo na cjelogodišnji turizam.

Takođe ističu da Dubrovnik “brojnim inicijativama i usvajanjem okvira strateškog planiranja nastavlja svoj put ka trajnoj održivosti”.

Prema podacima iz sistema eVisitor, u Dubrovniku se trenutno odmara oko 23.500 gostiju, što je četiri odsto manje nego u istom periodu prošle godine, dok je od početka godine zabilježeno 15 odsto više dolazaka nego u istom periodu prošle godine. Najbrojniji gosti su iz Velike Britanije, SAD, Francuske i Njemačke.

seebiz.eu

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak