Tramp posle atentata bogatiji za milijardu dolara

Samo dva dana posle atentata na Donalda Trampa, bogatstvo bivšeg američkog predsjedika je poraslo za više od milijardu dolara, objavio je Forbs.

Više od milijardu dolara je u ponedjeljak povećano neto bogatstvo bivšeg predsednika Donalda Trampa, objavljuje Forbs, jer su akcije Trump Media – matične kompanije društvene mreže Truth Social – porasle nekoliko dana nakon atentata na Trampa, koji posjeduje većinski udio u kompaniji.

Akcije Trump Media & Technology Group su porasle 32% na nešto manje od 41 dolara, što je treće najveće povećanje vrijednosti ove godine posle skoka 25. marta od 35%.

Vrijednost Trampovog udjela u kompaniji od gotovo 65% (ukupno 114,75 miliona akcija), porasla je na 4,6 milijardi dolara sa 3,5 milijarde koliko je iznosila u petak kada je zatvoreno trgovanje.

Akcije Trump Media su prethodno zatvorene na više od 40 dolara 12. juna, kada je Trampov udio bio procijenjen na nešto ispod 4,7 milijardi dolara, prije nego što su pale ispod 28 dolara prošle nedjelje.

Tramp ima neto bogatstvo od 6,6 milijardi dolara, što ga svrstava među 500 najbogatijih ljudi na svijetu, prema posljednjim procjenama Forbs.

Njegovo neto bogatstvo je poraslo na više od osam milijardi dolara, sa oko 4,1 milijardu dolara, kada je Trump Media izašla na berzu 26. marta i kada je cijena akcija kompanije dostigla vrhunac od 79,38 dolara.

Procijenjena vrijednost Trump Media je između 40 miliona i 90 miliona dolara.

Izvor: RTS, Forbs

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak