Musk planira da donira 45 miliona dolara mjesečno Trumpu

Elon Musk rekao je da planira da donira oko 45 miliona dolara mesečno novoformiranom super PAC-u koji podržava kandidaturu bivšeg predsednika Donalda Trumpa za Belu kuću, izvestio je u ponedeljak Wall Street Journal pozivajući se na ljude upoznate sa tim pitanjem.
Musk nije dao nikakav novac toj grupi pod nazivom America PAC do kraja juna, prema tromesečnom finansijskom dokumentu koji je u ponedeljak uveče dostavljen Saveznoj izbornoj komisiji.

Nije jasno da li je donirao u julu.

Ali super PAC, koji je osnovan krajem maja, primio je doprinose drugih istaknutih preduzetnika, uključujući Palantir suosnivača Joe Lonsdalea i kripto milijardere Camerona i Tylera Winklevossa, pokazalo je podnošenje.

Lonsdale je donirao milion dolara kompaniji America PAC preko Lonsdale Enterprisesa, subjekta povezanog sa istoimenim tehnološkim investitorom, izvestilo je više prodajnih mesta.

Blizanci Winklevoss donirali su svaki po 250.000 dolara super PAC-u, pokazuje FEC prijava.

Lonsdale nije odmah bio dostupan za komentar.

America PAC je zaradio 8,8 miliona dolara i potrošio 7,8 miliona dolara između svog osnivanja i kraja juna, ostavljajući ga sa nešto manje od milion dolara u gotovini, prema FEC-ovoj prijavi.

Musk, izvršni direktor Tesle i SpaceX-a i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, zvanično je podržao Trumpa u subotu, nekoliko minuta nakon što je republikanski predsednički kandidat preživeo pokušaj atentata na predizbornom skupu.

Izveštaj o Muskovom obećanju pomoći Trumpu da porazi predsednika Joea Bidena stigao je prvog dana republikanske nacionalne konvencije u Milwaukeeju, gde je Trump osigurao dovoljno delegata da zvanično postane kandidat GOP-a, prenosi SEEbiz.

Podijeli ovaj članak