Hrvatska firma Studenac se širi u regionu: Preuzima slovenački maloprodajni lanac Kea

Studenac, najbrže rastući maloprodajni lanac u Hrvatskoj u posljednjih pet godina, namjerava da pridruži slovenski maloprodajni lanac Kea svojoj mreži.

Uz rast u Hrvatskoj, ovim potezom kompanija počinje širenje na međunarodno tržište, dodatno jačajući svoju poziciju novim mogućnostima rasta i razvoja na regionalnoj razini, prenosi Poslovni dnevnik.

Ugovor o kupoprodaji između Studenca i sadašnjeg vlasnika lanca Kea već je potpisan te se za zaključenje transakcije čeka odobrenje Slovenske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Slovenski maloprodajni lanac Kea, sa sjedištem u gradu Šentjuru, u svojoj mreži broji 31 trgovinu na području Celja, Maribora, Prekmurja i Primorja. Prosječna veličina trgovine iznosi 250 kvadratnih metara. U 2023. godini, Kea je ostvarila prihod od gotovo 50 miliona eura.

„Preuzimanje lanca Kea nije samo dokaz naše snage i iskorišćavanja potencijala za rast, već i odlučnosti da postanemo vodeći maloprodajni lanac u regionu“, izjavio je Dragan Baškarad, član Uprave Studenca za operativne poslove.

„Trenutno smo u završnim fazama realizacije dviju velikih procesa kojima širimo svoju mrežu – preuzimanja lanca Decentia, koje će ojačati naš status u Zagrebu, i preuzimanje lanca Kea, s kojim započinjemo širenje na međunarodno tržište“, zaključio je Andrija Topić, član Uprave Studenca za akvizicije i integracije.

Poslovni dnevnik

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak