Zvijezda world music scene Yasmin Levy napravila nezaboravnu atmosferu na koncertu u Tivtu

Tivat je sinoć bio domaćin pravog muzičkog spektakla na svjetskom nivou. Umjetnica svjetskog glasa Yasmin Levy priredila je nezaboravan muzički događaj za mnogobrojnu publiku okupljenu na tivatskom šetalištu Pine i predstavila svu ljepotu flamenka, tanga i ladino jezika koji Levy čuva od zaborava.

Veliki koncert u Crnoj Gori, organizovali su „Stars and more events” u saradnji sa kompanijom MTEL i Opštinom Tivat, a održao se u sklopu regionalne turneje. Umjetnica je već nastupila u Beogradu, Novom Sadu, Banja Luci, Sarajevu i Skoplju.

„U Tivtu sam bila i prije deset godina. Mogu reći da je jedan od najljepših gradova u koje sam bila, veoma je gostoprimljiv, ljudi su pogotovo divni. Uvijek je malo zastrašujuće nastupati na otvorenom jer je moja muzika veoma intimna, ne tjeram ljude na ples… Morate ući u moj svijet i otići na putovanje sa mnom, potebena nam je koncentracija. Uvijek kad nastupam na otvorenom se malo plašim da će se to izgubiti. Ipak, vjerujem publici da će vjerovati u mene. Ako mi vjeruju, zajedno ćemo poći na ovo muzičko putovanje i vjerujem da će biti najljepše moguće veče,” navela je Levy pred početak koncerta.

Tivatska publika je sa oduševljenjem prihvatila svu posebnost, emociju i talenat koje je Yasmin ponudila tokom ovog izuzetnog koncerta, te su svi prisutni uživali u sjajnom repertoaru ispunjenom hitovima kao što su „Una Noche Mas”, „Alegria”, „Adio Kerida”…

„Moj repertoar je u stvari putovanje kroz moj život, najviše je riječ o pjesmama o ljubavi, strasti, smrti… To je argentinski tango, čar flamenka, sve je jako emotivno i ludo na sceni. Upravo kao moj život – sve je prava drama. Pjevam na ladino jeziku i modernom španskom. Ladino iako stari jezik, otvara nove svjetove,”  kazala je Levy.

Među mnogobrojnim fanovima ove muzičke dive na tivatskom koncertu su se našle i mnoge poznate ličnosti sa regionalne javne scene.

„Upoznata sam sa njenom muzikom, imamo i zajedničke prijatelje i saradnike koji rade i sa mnom i sa njom. Danas smo se tek upoznale, ali znamo već godinama dosta toga jedna o drugoj. Slušam njenu muziku, ona je stvarno jedna autentična umjetnica božanstvenog glasa koja plijeni širom svijeta. Pogotovo mi je drago što sam danas došla samo zbog koncerta,” ispričala je pjevačica, Jelena Tomašević.

Veliki fan stvaralaštva Yasmin Levy je i glumica Sloboda Mićalović koja je u sinoćnjem koncertu uživala iz prvog reda.

„Yasmin Levy mi je jedna od omiljenijih muzičarki na playlist-i. Mnogo sam srećna, Yasmin i poznajem, riječ je o vrhunskoj umjetnici sa vrhunskom muzikom,” navela je Mićalović.

Inspiraciju u muzici Yasmin Levy pronalazi i pjevačica Marijana Zlopaša koja ovom prilikom najavila da i sama priprema novi muzički materijal.

„Inspiriše me prije svega njena emocija koju ispoljava kroz svoje pjesme, način na koji interpretira pjesme je stvarno očaravajući, ali i njena ličnost, njena snaga. To su sve stvari koje znače za jednu ženu, a opet da ostane tako nježna i osjećajna,” istakla je Zlopaša.

Koncert u Tivtu bio je prilika i da sam Levy najavi svoj novi album koji je sama komponovala i napisala.

„Nakon 22 godine sam promijenila menadžment. Ovo je početak drugog dijela mog života sa „Stars and more”. Vjerujem da sam sada u najljepšem periodu u mom životu, nakon mnogo kriza, sada sam okej,” podvukla je Levy.

Nakon tivatskog koncerta Levy za 30. oktobar priprema veliki koncert u Sava centru u Beogradu.

 

Izvor: Mediabiro.tv

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak