NLB poboljšala ponudu za Addiko za 10 odsto, sada nude 22 eura po akciji

NLB je odlučila da poboljša cijenu ponude za dobrovoljnu javnu ponudu preuzimanja s ciljem sticanja kontrole nad Addiko Bankom na 22,00 EUR po Addiko akciji u šta ulazi i dividenda – saopšteno je večeras na  na sajtu i mrežama NLB grupacije.

Ovo atraktivno poboljšanje cijene ponude za akcije od 10 % podrazumijeva premiju od 34,4 % u poređenju sa šestomjesečnom prosječnom ponderisanom cijenom akcija od 16,37 EUR, zaključno sa 14. majem 2024. godine, posljednjim danom trgovanja prije najave NLB-a o pokretanju potpune ponude za preuzimanje Addika.

Nova ponuda- privlačna prilika za sve akcionare Addika: Blaž Brodnjak

Izvršni direktor NLB-a Blaž Brodnjak je komentarisao: “NLB ostaje uvjerena da bi akvizicija Addika ubrzala naše ambicije u oblasti finansija za potrošače i mala i srednja preduzeća, kao i digitalizacije, dok bi omogućila indirektan ulazak u Hrvatsku, najveću ekonomiju u našem matičnom regionu i nedostajući most između domaćeg slovenskog tržišta i drugih strateških tržišta Grupe. Revidirana cijena ponude NLB-a predstavlja transparentnu, jednako tretirajuću i privlačnu priliku za sve akcionare Addika da u potpunosti realizuju svoju investiciju u gotovini i po vrlo atraktivnoj premiji u odnosu na neometanu cijenu akcija Addika.”

Ponuda je otvorena za prihvatanje do 16. avgusta 2024. godine. Više informacija može se pronaći na linku na sajtu slovenačke  centrale NLB-a.

NLB je početkom juna objavila ponudu za Addiko, a cilj im je preuzmu najmanje 75 odsto akcija. NLB, naime, cilja na 14.625.000 od ukupno izdatih 19.500.000 akcija Addika,  tada su ponudili 20 eura po dionici, u šta ulazi i dividenda. Austrijska banka je time bila procijenjena na 386 miliona eura.

Sada su za preuzimanje Addiko banke zainteresovani NLB grupa i i kompanija Agri Europe u vlasništvu srpskog biznismena Miodraga Kostića, nakon što je srpska Alta Pay Group prošle sedmice povukla je zahtjev za sticanje kvalifikovanog učešća.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak