Tramp ranjen na skupu u Pensilvaniji, napadač ubijen

FOTO: GENE J. PUSKAR / TANJUG/AP

Pripadnici Tajne službe evakuisali su bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa sa predizbornog skupa u gradiću Batler u Pensilvaniji, nakon što se iz mase čulo nekoliko hitaca iz vatrenog oružja. Tramp, kojem su se oko uva i na licu vidjeli tragovi krvi, prebačen u bolnicu. Napadač je ubijen, a još dvije osobe su ranjene. FBI okarakterisao pucnjavu kao pokušaj atentata na Trampa.

Do incidenta je došlo na Trampovom mitingu u mjestu Batler u Pensilvaniji. Na fotografijama i snimcima sa lica mjesta moglo je da se vidi kako Tramp poseže desnom rukom ka vratu, kao i da ima krv na uvetu i obrazu.

Identifikovan napadač

Američki Federalni istražni biro (FBI) identifikovao je napadača na Donalda Trampa – riječ je o 20-godišnjaku iz Pensilvanije, javio je izvještač CNN-a.

Kako je napisao izvjštač na društvenoj platformi X, FBI još ne objavljuje ime napadača,a Rojters nije mogao da potvrdi saznanja američke TV mreže o osobi koja je pucala na Trampa na predizbornom skupu u Pensilvaniji.

Tramp: Nikada se neću predati

Tramp je poslao je mejl svojim pristalicama sa kratkom, ali prkosnom porukom nakon što je povrijeđen tokom pucnjave na njegovom mitingu u subotu uveče u Batleru u Pensilvaniji.

“Ovo je poruka od Donalda Trampa“, stajalo je u kratkom mejlu. “NIKAD SE NEĆU PREDATI!”, prenosi CNN.

“Predsjednik Tramp se zahvaljuje organima za sprovođenje zakona i onima koji su prvi odgovorili na njihovoj brzoj akciji tokom ovog gnusnog čina“, rekao je portparol Stiven Čung u saopštenju.

“On je dobro i nalazi se na kontroli u lokalnoj medicinskoj ustanovi. Više detalja će uslijediti.”

Podijeli ovaj članak