Gradnja novog “Mediterana”” u Ulcinju počinje u oktobru

Foto: hotel-mediteran.com

Radovi na izgradnji novog hotela “Mediteran” u Ulcinju, koji će imati pet zvjezdica, počeće u oktobru i trebalo i da budu završeni u roku od dvije godine. To je u razgovoru za “Vijesti” potvrdio Isa Bećović, vlasnik kompanije “Bećovic Management Group” iz Čikaga, koja je investitor projekta.

“Do sada smo uložili 7,3 miliona eura plus PDV i uspješno završili više od 60 odsto investicije shodno Sporazumu o regulisanju međusobnih odnosa”, kazao je Bećović.

Sporazumom o regulisanju međusobnih odnosa, koji je zaključen u oktobru 2021. godine, između Vlade i “Bećović Management Group” i “Ulcinjskom rivijerom”, kompanija iz Čikaga obavezala se da će u naredne tri godine, uložiti 13 miliona eura u hotel “Mediteran” i postojeće kapacitete izdići na servis četiri plus i pet zvjezdica.

Kompanija ‘’Bećović Menagement Group’’ hotel “Mediteran” sa vilama i pripadajućim zemljištem kupila je od “Ulcinjske rivijere” 25. jula 2005. godine za 940 hiljada eura.

Bećović je nakon potpisivanja ugovora sa Vladom prije skoro tri godine, pojasnio da prvi ugovor iz 2005. nije uspio zbog Detaljnog urbanističkog plana (DUP), koji nije predvidio gradnju bazena i drugih objekata unutar hotela.

Kompanija je 4. jula svečano otvorila kompleks “Villa Edition”, dio “The New Hotel Meditran”, sa 100 soba.

Bećović je naveo da je za izgradnju i za rušenje sadašnjeg centralnog objekta “Mediterana”, potrebno odobrenje resornih organa.

“Mi smo trenutno u fazi izrade idejnog rješenja centralnog objekta hotela “Mediteran”, koji će ostati na istom mjestu i u istom obliku. Po dinamičkom planu planiramo aplicirati za sve dozvole, odnosno prijaviti radove na novom centralnom objektu, u septembru, a pokrenuti izgradnju novog objekta hotela “Mediteran” kategorije pet zvjezdica, u oktobru 2024. godine, nakon završetka turističke sezone. Planinarani rok za završetak radova je dvije godine”, kazao je Bećović.

“Sadržaji novog objekta će biti hotelski restoran, sala za vjenčanje, kongresni centar, Wellness & SPA i neki od zabavnih i sportskih sadržaja. Predračunska vrijednost investicije novog objekta iznosiće 15 milona eura što će u konačnom uvećati prvobitna planirana ulaganja za ukupno devet miliona”, kazao je Bećović.

Podsjetio je da hotel ima ukupno šest vila od koji je pet u poslednje dvije godine rekonstruisano i u mediteranskom stilu moderno opremljeno 100 postojećih hotelskih soba, koje su opremljene najsavremenijim hotelskim smart sistemima.

“Prethodno su ovi smještajni kapaciteti ispunjavali standarde od dvije zvjezdice, a sada smo ih doveli na nivo pet zvjezdica. Dodatno, izgradili smo dva nova spoljašnja bazena sa grijanom vodom, moderan cafe-bar “Amul”, kao i kompletno podzemno i nadzemno uređenje”, kazao je Bećović navodeći da je hotel “Mediteran” arhitektonski i uređenjem terena, značajno unaprijedio mediteranski stil i prilagodio ga savremnim trendovima.

Podsjetio je da je kompanija izgradila 100 novih parking mjesta sa četiri mjesta za punjenje električnih vozila, sa kompletnim osvjetljenjem i propisnom horizontalnom signalizacijom

“Ne planiramo izgradnju novih depadanasa jer oni nijesu predviđeni urbanističkim planom”, kazao je Bećović.

Nema zelenog svjetla za prolaz do Male plaže

Bećović je naveo da hotel i dalje nema prolaz, niti dio Male plaže na korišćenje.

“Planiramo da pokrenemo razgovore sa Vladom i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom oko prolaza i korišćenja dijela Male plaže, a sve u cilju upotpunavanja naše ponude kao i ostvarivanju naših prava iz Sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa”, kazao je Bećović.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak