Čarapić: Nije predložen amandman kojim se omogućava prodaja zakupljenog državnog zemljišta

Poslanik PES-a Vasilije Čarapić saopštio je da nije predložio amandman kojim se omogućava prodaja zakupljenog državnog zemljišta.

On je istakao da se u dijelu javnosti ponavljanje netačne teze.

– Imam samo potrebu da kažem par apsolutnih istina: nijesam predložio amandman kojim se omogućava prodaja zakupljenog državnog zemljišta; nijesam predložio amandman kojim se omogućava građenje stanova na zakupljenom državnom zemljištu, preprodaja istih i prodaja zakupljene državne zemlje; nijesam predložio amandman kojim se daje mogućnost da se prodaju državna preduzeća, istakao je on.

Čarapić je dodao da investicije koje se mogu graditi na državnom zemljištu koje se može dati u dugoročni zakup su određene planskom dokumentacijom i mogu se sprovoditi u skladu sa namjenom uređenom planom, i to u ovom slučaju nikada ne mogu biti zgrade, stanovi ili nešto trivijalno poput toga, već se radi o krupnim investicijama od značaja za ekonomski razvoj.

Čarapić predložio izmjene Zakona o državnoj imovini: Svi investitori da mogu kupiti zakupljenu imovinu

– Ne razumijem mindset osobe koja je mogla da izmisli ove manipulacije ali sam istovremeno začuđen koliko je ljudi na iste nasjelo ili čak iste prihvatilo da promoviše znajući da se radi o neistinama. Na kraju dana, iako se radi o uznemirujućem narativu, drago mi je što je i dalje najgora stvar koju neko o meni može da kaže bazirana na očiglednim izmišljotinama, zaključio je Čarapić.

Podijeli ovaj članak