Ankete: Mišel Obama bi pobijedila Donalda Trampa za 11 poena

Prema najnovijoj anketi, Mišel Obama bi lako pobijedila Donalda Trampa ako bi zauzela mjesto Džoa Bajdena na američkim predsjedničkim izborima 2024. Prema anketi, jedan od tri demokrata vjeruje da bi Bajden trebao ispasti iz utrke.

Anketa Ipsos/Reuters , sprovedena 1. i 2. jula, pokazala je da bi Obama u novembru pobijedila bivšeg predshednika za 11 poena. Obama, supruga bivšeg predsjednika Baraka Obame, bila je jedini kandidat koji je mogao pobijediti Trampa, republikanskog predsjedničkog kandidata, s liste hipotetičkih zamjenika Bajdena navedenih u anketi.

Jedan od tri demokrata vjeruje da bi Bajden trebao ispasti iz utrke, prema anketi, koja je sprovedena nakon njegove debate s Trumpom 27. juna. Podrška oba kandidata bila je izjednačena, 40 odsto.

Obama, koja je u više navrata izjavljivala da nije zainteresovana da se kandiduje za predsjednika, jedina je osoba od predloženih alternativa koja je prošla bolje od Bajdena. Prema anketi, Obama bi pobijedila Trampa s razlikom od 50-39.

Potpredsjednica Kamala Haris izgubila bi od Trumpa 42-43, pokazala je anketa. Guverner Kalifornije Gavin Njusom, čije je ime kružilo kao potencijalni nasljednik Bajdena, zaostajao je sa 39-42, dok je guvernerka Mičigana Grečen Vitmer osvojila 36 odsto u odnosu na Trumpovih 41. Anketa je takođe pokazala da tri od pet birača imaju nepovoljno mišljenje i o Bajdenu (60 posto) i Trumpu (56 odsto).  Više registrovanih birača, njih 55 posto, imalo je pozitivno mišljenje o Mišell Obami.  Harrisova naklonost je uglavnom praćena Trampom i Bajdenom, pri čemu je 40 odsto registrovanih birača reklo da ima pozitivan stav o njoj.

Izvor: National post

Podijeli ovaj članak