Superklaster Odličan3 na prestižnoj tehnološkoj konferenciji u Tivtu: Blokčejn mijenja pravila igre

Superklaster Odličan3, formiran u u okviru projekta Srbija Inovira, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i ICT Hub-a dio je ovogodišnjeg Festivala Game Changer, jednog od najistaknutijih tech događaja, koji će se održati u Tivtu od 4. do 6. jula i okupiti više od 9000 posjetilaca i 500 učesnika programa. Program festivala donosi miks edukativnih i umjetničkih programa, a njegov prvi dan biće posvećen blokčejn tehnologiji.

„Blokčejn tehnologija i web3 kao decentralizovani, transparentni i autonomni internet zasnovan upravo na blokčejnu, nesumnjivo predstavljaju tehnologije koje oblikuju i tek će oblikovati društvo u kojem živimo”, istakao je Nemanja Petrović ispred superklastera Odličan3, dodajući da festival Game Changer predstavlja priliku za umrežavanje i edukaciju koji će dovesti do razvoja podsticajnog okruženja za dalji razvoj inovativnih tehnologija.

Zatvorena scena Centra za kulturu Tivat, na kojoj će biti održane agendom predviđene aktivnosti, ujedno je i mjesto na kom će Superklaster Odličan3, u okviru Masterclass segmenta, predstaviti svoje djelovanje i strategije koje su uticale na njegovu globalnu prepoznatljivost.

Osim toga, Superklaster Odličan3 će se fokusirati na nekoliko tema značajnih za razvoj i primjenu blokčejna. Uzimajući u obzir sveprisutnost sajber prijetnji, na panel diskusiji o ključnim aspektima sajber bezbjednosti biće predstavljeni najnoviji trendovi i izazovi u zaštiti digitalnih podataka i infrastrukture.

Panel diskusija na temu potreba i izazova u kreiranju efikasnijih regulativa za blokčejn tehnologiju u finansijskom sektoru, svim zainteresovanima za ovu oblast daće uvid u načine za neophodna unapređenja pravnog okvira.

Blokčejn tehnologija ima pregršt primjena u različitim sektorima, uključujući i one tradicionalne. Zbog toga će posebna pažnja biti posvećena analizi praktičnih primjera kako blokčejn tehnologija može unaprijediti različite tradicionalne industrije, od finansija do energetike.

Više informacija o programu na: https://gamechanger.hr/crna-gora-2024/

Podijeli ovaj članak