Gmail uvodi više AI funkcija

Na svom email servisu Gmail, Google počinje da uvodi novi bočni panel Gemini koji može da radi stvari kao što su sumiranje e-pošte i nacrt novih e-poruka. Alat će ponuditi “proaktivne upite”, ali takođe možete postavljati “pitanja u slobodnoj formi”, piše Google u postu na blogu, i “napravljen je da iskoristi Google-ove najsposobnije modele”, kao što je Gemini 1.5 Pro. U Gmail mobilnim aplikacijama, Google će vam takođe dati mogućnost da Gemini sumira niti.

Ova poboljšanja mogu biti korisna, ali će biti dostupna samo plaćenim Gemini korisnicima: moraćete da budete korisnik Google Workspace-a sa dodatkom Gemini Business ili Enterprise, Gemini Education ili Education Premium dodatkom ili Pretplatnik na Google One AI Premium. stručnjaci ipak upozoravaju da se u potpunosti ne oslanjate na ove alate za rad; s obzirom na to da AI ponekad halucinira stvari, uverite se da još jednom proverite važnu e-poštu u kojoj Blizanci pomaže pre nego što je pošaljete.

Google takođe uvodi Gemini funkcije na bočnu tablu u Dokumentima, Tabelama, Prezentacijama i Disku. Google je prošlog meseca na I/O obećao da su ove funkcije na putu. I još uvek postoje neke najavljene AI funkcije za Gmail, uključujući “Kontekstualni pametni odgovor”.

Izvor: The Verge

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak