Britansko obrazovanje u srcu Podgorice: Znanje za budućnost

“Ako za vašu djecu želite najkvalitetnije obrazovanje, priznato širom svjeta, onda smo prava adresa za vas”, poručuje direktor međunarodne škole The British Academy u Podgorici, g-din Tony Macfadyen. Upravo sa njim na tu temu budući učenici i njihovi roditelju mogu razgovarati do 5. jula u Podgorici.

Prva i jedina Cambridge međunarodna škola u Podgorici, The British Academy, počinje sa radom od septembra ove godine, kada će upisati prvu generaciju učenika predškolskog uzrasta, osnovne i srednje škole.

Svi zainteresovani učenici i njihovi roditelji mogu zakazati konsultacije sa direktorom škole, g-dinom Tony Macfadyen-om, putem email adrese: [email protected], web sajta: www.thebritishacademy.org ili putem linka: https://calendly.com/info-apyo/open-hours

Direktor škole ima bogato iskustvo u sektoru obrazovanja i implementaciji Cambridge programa širom svijeta: Velika Britanija, Hong Kong, Afrika, Brunej, Ujedinjeni Arapski Emirati, itd…

Prethodno je bio direktor nekoliko britanskih i međunarodnih škola, a dio svoje zavidne karijere proveo je i na univerzitetu u Readingu, jednom od 200 najboljih univerziteta u svijetu.

Učenici koji se odluče za The British Academy pohađaće nastavu isključivo na engleskom jeziku i sva komunikacija u školi odvijaće se na engleskom.

Garancija kvaliteta, stroga primjena visokih akademskih standarda svojstveno britanskom obrazovnom sistemu, širok spektar vannastavnih aktivnosti, sticanje praktičnih znanja, preprema za buduće akademske i životne izazove, implementacija prestižnog Cambridge programa u Glavnom gradu Crne Gore – u najkraćem opisuje međunarodnu školu The British Academy.

Obrazovanje po međunarodnim Cambridge standardima

Kompletan nastavni plan i program, od predškolskog uzrasta do kraja srednje škole, implementiraće se po svjetski poznatom Cambridge modelu.

“Cambridge program je inkluzivan i sačinjen na temeljima britanskog modela sa međunarodnim elementima dizajniranim tako da promiviše inovacije, kreativnu misao, izvrsnost, svestranost i priprema učenike za buduće izazove i liderske”, poručuje Macfadyen.

U društvu od preko 10.000 škola u 160 država

The British Academy pridružiće se velikoj porodici Cambrige Intentional Schools koju čini preko 10.000 u 160 zemalja širom svijeta.

Plan i program koji će se implementirati ispunjava najviše obrazovne standarde. Pored toga, učitelji i predavači prolaze veoma zahtjevne obuke kako bi ispunjavali visoke Cambridge standarde.

Partnerstvo sa Oswestry School – prestižnom britanskom školom

The British Academy potpisala je sporazum o saradnji sa Oswestry School (www.oswestryschool.com), jednom od najstarijih srednjih škola internatskog tipa osnovanom 1407. godine u Velikoj Britaniji.

Partnerstvo će obezbijediti niz prednosti: učitelji i nastavnici iz Oswestry-ja će predavati na The British Academy, biće obezbijeđena razmjena iskustava, kao i kontrola kvaliteta.

Ne manje važno, učenici The British Academy će imati priliku da tokom ljetnjih mjeseci pohađaju Oswestry School u Velikoj Britaniji u trajanju od jedne do tri sedmice, sa učenicima učenicima i Engleske i drugih krajeva svijeta.

Cilj je biti najbolji

Kako kaže g-din Macfadyen, cilj je da The British Academy postane najbolja škola u Crnoj Gori i regionu.

“Naša politika obrazovanja zasnovana je na tri stuba – akademska izvrsnost: strani jezici, društvene i prirodne nauke; kreativne umjetnosti: slikanje, muzika, gluma, ali i sport: brojne sportske i fizičke aktivnosti. Naši učenici biće konkurentni na globalnom nivou, i spremni za liderske uloge”, zaključio je direktor Macfadyen.

Misija škole: Danas učim – da bih sjutra vodio

Misija The British Academy je da podstakne učenike da prepoznaju i razvijaju svoje talente, potencijalno identifikuju profesije u kojima bi najviše uživali i na taj način mogli da doprinesu daljem razvoju društvu na lokalnom, ali i globalnom nivou, kako latinski moto škole sugeriše: Hodie Disco Ducam Cras (“Danas učim, da bih sjutra vodio”).

Podijeli ovaj članak