Game Changer Festival Montenegro: Trodnevni tech spektakl od 4. do 6. jula u Tivtu

Tivat postaje tehnološka prijestonica Mediterana! Game Changer – jedan od najprepoznatljivijih tech događaja u ex-Yu okvirima, nakon izuzetno uspješnih izdanja u Sloveniji i Hrvatskoj dolazi u Crnu Goru. Crnogorski Telekom je glavni pokrovitelj događaja, koji će od 4. do 6. jula, tokom tri konferencijska dana, privući više od 500 posjetilaca.

Tri lokacije za tri fenomenalna segmenta događaja i serija progresivnih tehnoloških tema fokusiranih na blockchain tehnologiju, travel tech i upotrebu vještačke inteligencije.

Posebno zanimljiv dio festivala će se odigrati na Pinama, gdje će tokom dvije večeri festivala 4. i 5. jula, uz zvuke elektronske muzike, posjetioci biti u prilici da isprate svjetlosnu izložbu gejming dizajna i animacije, koja je kreirana od strane izuzetnog tima, koji stoji iza crnogorske video igre Bleak Faith. Ovaj događaj dolazi u pravo vrijeme – tokom mjeseca svjetske premijere igre na Playstation platformi.

Centralni događaj festivala je svečano veče dodjele Game Changer Montenegro nagrada, tehnološkim kompanijama i pojedincima iz Crne Gore.

Powered by Crnogorski Telekom – prati uspješne, vidljive, nesvakidašnje događaje. Podržavamo dobre ideje i inovativne koncepte, a Game Changer Festival donosi progresivne tech teme, uz konstantno prisutno pitanje o humanizaciji tehnološkog napretka. Posjetioce očekuju izuzetno aktuelna predavanja i paneli poput uticaja vještačke inteligencije na tržište rada, uključujući i napredne primjene i vizije razvoja AI tehnologija, ali i teme iz spektra kripto kriminala o kojima će govoriti stručnjaci, prepoznatljivi ne samo u regionalnim okvirima, već i na svjetskom nivou … Osim toga, uz svjetlosni spektakl na Pinama i dodjelu nagrada tehnološkim kompanijama, Game Changer je definitivno događaj vrijedan posebne pažnje,“ kazali su iz Telekoma u susret 4. julu, za kada je planirano svečano otvaranje i dodjela Game Changer Montenegro nagrada.

Naročito zanimljiva najava je gostovanje Michael Robertsa iz Rexxfield Cybercrime Investigations i PICDO (Public International Cybercrime Disruption Organisation) – istražitelja specijalizovanog za kibernetički kriminal, čiji je tim radio za američke institucije, između ostalog, pružao podršku i FBI istragama.

Detaljnije informacije o Game Changer Montenegro dostupne su na linku.

Podijeli ovaj članak