Rajković: Kubik drva 11 eura, svi kojima treba ogrijev mogu da ga nabave povoljno

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je  da već od ponedjeljka 24. juna 2024. godine, svi građani mogu u poslovnim prostorijama svih područnih jedinica Uprave da predaju zahtjev za dodjelu ogrijevnog drveta po veoma povoljnoj cijeni, koja je utvrđena zvaničnim cjenovnikom.

Tim povodom VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković pozvao je građane da se prijave za dodjelu određene količine ogrijevnog drveta, od 3 do 10 kubika, u zavisnosti od potreba, po povoljnoj cijeni od 11 eura po kubiku sa uračunatim PDV-om.

Oni građani kojima podnijeti zahtjev bude odobren, potrebno je da nakon uplate te takse, o sopstvenom trošku angažuju nekoga da im dodjeljeno drvo za ogrijev posječe i izvuče iz šume.

„ Očekujemo da će se građani odazvati ovom našem pozivu, obzirom na velike finansijske povoljnosti koje im Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nudi. Naime, na osnovu ovih cijena, primjera radi oko 10 metara drva za ogrijev naši građani mogu da nabave za manje od 85 eura, plus troškovi sječe i transporta, što je mnogo povoljnije od cijena koje su do sad plaćali na crno ilegalnim preprodavcima, gdje cijena jednog metra iznosi između 60-70 eura. Rok za prijavu je do 10. jula 2024. godine, do kada građani mogu u svim poslovnim prostorijama područnih jedinica Uprave predati zahtjev- kazaoa je Rajkovič

On je pojasnio  da zahtjev mora sadržati podatke o podnosiocu, količinu ogrijevnog drveta koja se traži, kao i informaciju da li ima svoju privatnu šumu i koliko ima članova u zajednici u kojoj živi.

-Svaka područna jedinica mora primiti zahtjev, a u suprotnom, potrebno je odmah da prijave centrali Uprave ako naiđu na bilo kakvu opstrukciju. Nakon provjera, građani koji ispunjavaju uslove će dobiti ogrijev, a ukupna količina koja će se na ovaj način podijeliti iznosi 44.708 m³, na osnovu Programa gazdovanja šumama. Na ovaj način građani će moći da na vrijeme nabave ogrijevno drvo po povoljnoj cijeni – poručio je Rajković.

Podijeli ovaj članak