Dionice Netflixa uzletjele blizu rekorda, evo što je razlog optimizma ulagača

Netflix (NFLX) približava se najvišem nivou svih vremena koji je postavljen 2021. dok pse bilježi prodor kompanije u sportu, a prihodi od oglasa nastavljaju da rastu.
Netflix je nedavno dobio prava na striming za dvije NFL igre koje će se emitovati na Božić kao dio ugovora za tri sezone. Firma je takođe reklamirala oglašivačima na svom prvom predstavljanju u maju  da je njen oglasni potencijal  dosegao 40 miliona globalnih mjesečno aktivnih korisnika – značajan skok u odnosu na 15 miliona korisnika koje je kompanija otkrila u novembru i povećanje od 35 miliona korisnika upoređenju sa godinom prrije

Do rasta dolazi jer je streamer podigao cijene svojih pretplata bez oglasa u pokušaju da privuče više korisnika na svoju ponudu podržanih oglasa. Netflixovo suzbijanje dodjele lozinki takođe je podiglo rast prihoda i povećalo ukupnu bazu pretplatničke platforme, što je još više od 9 miliona korisnika dodatnih u prvom kvartalu.

U petak se dionicama trgovalo oko 685 dolara. Dionice su 17. novembra 2021. završile na rekordnoj visini od 691,69 USD.

Dionice Netflixa je porasla oko 40% od početka godine, ali to nije bila sasvim glatka putanja prema gore. U aprilu je Netflix rekao da će prestati izvještavati o brojkama pretplatnika početkom sljedeće godine, što je izazvalo zabrinutost oko dugoročnog rasta pretplatnika i dovelo do pada dionice.

Ipak, neki analitičari s Wall Streeta pohvalili su nedavne poteze kompanije da podstaknu rast prihoda, a analitičarka Needhama Laura Martin ponovila je svoju ocjenu Buy i ciljnu cijenu od 700 USD u novoj ocjeni, objavljenoj u ponedjeljak.

Martin je rekla da je optimistična u vezi sa globalnom razmjerom kompanije i nedavnim povećanjem cijene njene premium ponude, zajedno s mogućnošću povezivanja sa drugim uslugama kako bi se smanjio odliv korisnika ili otkazivanje pretplatničkih planova.

Analitičarka je dodala da predviđa dalje ubrzanje prihoda zbog oglašavanja, što bi takođe trebalo povećati marže. U prvom tromjesečju Netflix je izvijestio o operativnim maržama od 28,1% i usmjerenim na marže za cijelu 2024. godinu od 24% — što je porast u odnosu na 21% u 2023.

“NFLX predstavlja skaliranu, globalnu, vrhunsku video platformu sa poznatim brendom i prednošću prvog pokretača”, rekao je Martin. “Proširenje marže i sve veći slobodni novčani tok biće ključni pokretači povećanja vrijednosti u 2024. [i] 2025..”

(seebiz.eu)

Slični Članci