Brković više ne upravlja Vektra Bokom

Skupština akcionara “Vektre Boka juče je na sjednici u Podgorici razriješila stari odbor direktora kompanije i izglasala novi. Za nove članove borda direktora izabrani su Danilo Matijašević, Radovan Samardžić i Vladimir Čović.

Oni su zamijenili dosadašnje članove borda direktora Dragana Brkovića, njegovog sina Bojana Brkovića i Milića Popovića.

Na trećoj sjednici skupštine akcionara “Vektre Boka” a.d. odluku su jednoglasno donijeli Matijaševićev pravni zastupnik Nemanja Radović, Radojica Grba, stečajni upravnik kompanije “Vektra Montenegro, koja je većinski vlasnik “Vektre Boka, i sekretar Ranko Grbavac.

“Vektra Montenegro” kao većinski vlasnik ima 59 odsto akcija Akcionarskog društva “Vektra Boka”,  dok je Privredno društvo “Elena grupa vlasnik 30 procenata.

Nakon potpisivanja izvještaja sa druge sjednice skupštine akcionara i prihvatanja dnevnog reda, Radović, Grba i Grbavac su odmah pristupili glasanju i jednoglasno donijeli odluku o razrješenju starog i imenovanju novog upravnog odbora.

Donijeta je odluka i o novčanim nadoknadama članovima Upravnog odbora”Vektre Boka” a.d., pa će predsjednik dobijati mjesečno 1.700 eura, dok će mjesečna nadoknada članovima iznositi 900 eura.

Predlog da se kompaniji “Vektra Boka” promijeni ime nije prošao, jer su protiv bili Grba i Grbavac.

Vlasnik “Elena grupe” Danilo Matijašević novinarima je kazao da će sada, kada je ušao u bord direktora “Vektre Boka”, pokušati da ta kompanija, koja je u predstečajnom stanju, izmiri potraživanja prema Poreskoj upravi kako bi se spriječilo uvođenje stečaja. On je rekao da čekaju instrukcije Privrednog suda, te da je novo ročište u vezi sa stečajem zakazano za 16. jul.

Upitan zbog čega je tražio promjenu imena firme, odgovorio je da više niko neće da pregovara sa “Vektrom Boka”, te da će to pitanje ponovo aktuelizovati na redovnoj skupštini akcionara koja je zakazana za 30. jun.

Privredno društvo “Elena grupa” u vlasništvu Danila Matijaševića, kupilo je za nešto više od 350 hiljada eura 33,3 odsto akcijskog kapitala “Vektre Boka, od kojih je tri procenta u međuvremenu prodala. Zbog bitne promjene strukture akcijskog kapitala “Vektre Boka, “Elena grupa je početkom aprila stečajnom sudiji i stečajnom upravniku Radojici Grbi uputila zahtjev za hitno sazivanje vanredne skupštine akcionara kako bi bila izabrana nova upravljačka struktura kompanije.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak