Binance dostigao prag od 200 miliona korisnika

Generalni direktor Binancea, Ričard Teng, komentarisao je vijest da je njihova platforma privukla preko 200 miliona korisnika. Teng je nedavno istakao da kriptovalutna industrija više nije u fazi kada je bila novina za pionire, već da je prešla u fazu gdje je prihvaćena od većeg dijela populacije.

Ovaj komentar je usliedio nakon što je Binance 8. juna objavio da su dostigli brojku od 200 miliona registrovanih korisnika, što ih čini berzom sa najvećim brojem korisnika do sada.

Teng je izrazio zahvalnost i skromnost zbog dostignuća kompanije, ističući da je to dokaz povjerenja koje kripto zajednica i industrijski akteri imaju u Binance ekosistem. On je naglasio da je brz rast broja korisnika sa 100 na 200 miliona za samo 26 mjeseci rezultat projmene u industriji kriptovaluta, što ukazuje na prelazak iz faze ranih usvajača u fazu rane većine. To pokazuje da se sve veći dio svjetske populacije interesuje za kriptovalute i njihov potencijal.

Međutim, Binance ne planira da se zaustavi ovjde, već nastavlja sa misijom da privuče milijardu korisnika, fokusirajući se na inicijative koje promovišu finansijsku inkluziju i inovacije.

Put do milijarde korisnika neće biti jednostavan. Zahtijevaće skoro dvostruko veći broj trenutnih vlasnika kriptovaluta i da se svaki osmi stanovnik planete uključi u kripto svijet.

Takođe će biti potrebna politička podrška globalnih regulatora, posebno u SAD-u, gde oko 50 miliona vlasnika kriptovaluta, što čini oko 10% globalne korisničke baze, čeka na regulativnu jasnoću dok SEC i druge vladine agencije razmatraju pravni okvir za kriptovalutnu industriju.

Nadolazeći predsjednički izbori u SAD-u mogu donijeti nove perspektive, posebno jer se Donald Tramp, potencijalni republikanski kandidat, nedavno izjasnio da će, ako bude izabran, biti predjsednik koji podržava kriptovalute.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak