JPMorgan predviđa rast prihoda od 30 odsto od investicionog bankarstva u drugom kvartalu

Foto: FB JPMorgan Chase & Co.

JPMorgan Chase je povećao svoje izglede za prihode od investicionog bankarstva, predviđajući skok od 25 do 30 odsto u drugom kvartalu podstaknut tržištima kapitala, rekao je izvršni direktor.

Prognoza je postala optimističnija nego u maju, kada je banka predvidjela da će prihodi investicionog bankarstva porasti između 10 i 20 odsto u drugom kvartalu, piše Seebiz.

„Tržišta kapitala su i dalje izuzetno jaka i ukupna franšiza se poboljšala“, rekao je Troj Rorbau (Troy Rohrbaugh), jedan od izvršnih direktora JPMorganove komercijalne i investicione banke.

Očekuje se da će se prihodi od trgovanja neznatno poboljšati, nadmašivši raniju procjenu banke za srednji jednocifreni procentualni dobitak.

U prvom tromjesečju, JPMorganov prihod od trgovanja pao je pet odsto na osam milijardi dolara, uz prihod od fiksnog prihoda, valuta i roba za sedam odsto, dok su dionice bile nepromijenjene.

U međuvremenu, prihod od investicionog bankarstva porastao je 27 odsto na dvije milijarde dolara u prvom kvartalu, podstaknut višim naknadama za preuzimanje duga i kapitala.

Odbor JPMorgana identifikovao je Rorbaua kao potencijalnog kandidata za nasljednika generalnog direktora Džejmija Dajmona (Jamie Dimon), za kojeg se očekuje da će se povući za manje od pet godina.

Ostali nominovani su Dženifer Pipžak (Jennifer Piepszak), direktorka komercijalnog i investicionog bankarstva, Marien Lejk (Marianne Lake), izvršna direktorka potrošačkog i društvenog bankarstva i Meri Erdoes (Mary Erdoes), izvršna direktorka za upravljanje imovinom.

Podijeli ovaj članak