Air Montenegro obilježava tri godine od prvog komercijalnog leta

Air Montenegro danas obilježava tri godine od prvog komercijalnog leta, koji je realizovan na relaciji Podgorica – Beograd, 10. juna 2021. godine.

Iz ove kompanije podsjećau da je prvi komercijalni let realizovan je svega tri i po mjeseca po osnivanju kompanije i time označio početak operacija nacionalnog avio prevoznika Air Montenengro.

Tokom prve godine poslovanja saobraćaj je u najvećem dijelu obavljan na samo jednom avionu u floti, tipa Embraer 195. Te godine prevezeno je oko 110 hiljada putnika na 5 destinacija u redovnom saobraćaju, uz realizovanje serije čarter letova. U narednoj, 2022. godini saobraćaj je obavljan sa dva aviona E195 tokom cijele godine, uz dodatni zakup aviona A320 većeg kapaciteta u periodu od šest mjeseci ljetnje sezone, dok se saobraćaj odvijao ka 11 destinacija.

Dvije godine nakon prvog komercijalnog leta u vlasništvu kompanije Air Montenegro su bila dva vazduhoplova Embraer 195 registarskih oznaka AOA i AOB i iznajmljeni Embraer 190 i Airbus 320. Prošle godine, saobraćaj je obavljan ka 15 destinacija.

Iz ove kompanije  ističu da su ove godine održali  isti broj aviona u floti, šireći i redukujući našu mrežu destinacija. Ovog ljeta, saobraćamo ka 16 destinacija, uključujući tri potpuno nove destinacije.

Nova linija Tivat-Izmir, uvedena je 5. aprila, a od 7. juna kompanija saobraća i na liniji Tivat-Baku. Sa letovima na liniji Podgorica-Ostrava, kompanija kreće od 18. juna.

U protekle tri godine, prevezli su više od milion sto pedeset hiljada zadovoljnih putnika, i u odnosu na pet destinacija u prvoj godini, otvorili još 11 destinacija i proširili našu flotu.

-Posebno ističemo da je našu treću godinu obavljanja operacija obilježilo pozitivan finansijski rezultat u iznosu od gotovo 3.5 miliona eura u 2023. godini, kao i članstvo u najprestižnijoj avio asocijaciji IATA. Ovaj jubilej predstavlja potvrdu posvećenog rada na kontinuiranom unaprjeđenju naših usluga i iskustva putovanja naših putnika. Prvenstveno, želimo da se zahvalimo svim našim putnicima na ukazanom povjerenju, koje nas motiviše da i u narednom periodu radimo na tome da uvijek budemo vaš prvi izbor – navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak