Slovenska plaža proslavila 40 godina postojanja

Povodom četiri decenije postojanja poznatog turističkog naselja Slovenska plaža sinoć je u Budvi upriličena velika proslava uz mnogo zvanica i bogat muzičko-zabavni program. Sinoćna proslava bila je povod da se skrene pažnja na važnu ulogu koju je Slovenska plaža imala u vremenu obnove Budve nakon zemljotresa 1979. godine, kao i na veliki značaj koji i danas ima za turizam u Crnoj Gori.

“Slovenska plaža je prepoznatljivo mjesto Budve i Crne Gore, a srce naše hotelske grupe. Riječ je o hotelskom naselju koje je davne 1984. bilo ispred vremena, nastalo na viziji slovenačkog arhitekte Janeza Kobea, uspjelo da u izazovnim vremenima tokom četiri decenije bude i ostane mjesto kojem se domaći i inostrani gosti rado vraćaju. Prepoznajući značaj koji Slovenska plaža ima za naše društvo i crnogorski turistički proizvod, uz nedavna investiciona ulaganja, menadžment Društva je čvrsto opredijeljen da daljim unapređenjem njenih smještajnih kapaciteta i podizanjem kvaliteta u vilama na standard od četiri zvjezdice učini Slovensku plažu najkonkurentnijim naseljem na Jadranu, ali i Mediteranu, “ u svom uvodnom obraćanju je istakao predsjednik Odbora direktora HG Budvanske rivijere Mijomir Pejović.

Pejović je podsjetio da su u proteklih tri godine nakon kovid pandemije uspjeli da konsoliduju svoje poslovanje, te da su u 2023. ostvarili milionsku dobit koja će biti osnova za realizaciju budućih projekata.

“Upravo planirana cjelovita rekonstrukcija Slovenske plaže, a od jeseni hotela Mogren potvrda su naše pune posvećenosti da maksimalno iskoristimo naše kapacitete i nadogradimo nove, unapređujemo našu ponudu, a poslovanje učinimo stabilnim i ekonomski još jačim,” naveo je Pejović.

Na značajne uspjehe koje je Slovenska plaža ostvarila u proteklih 40 godina osvrnuo se i izvršni direktor HG Budvanska rivijera, Jovan Gregović.

“Za ovih nevjerovatnih 40 godina stekli smo povjerenje gostiju koji Slovensku plažu, ali i Hotelsku grupu Budvanska rivijera vide kao sinonim za kvalitet i raznovrstan turistički proizvod. Ukazano povjerenje naših gostiju se odražava i na naše poslovanje. Rast naše kompanije utemeljen na strategiji razvoja koja prati naredni petogodišnji ciklus ima za cilj da se HG Budvanska rivijera čvrsto pozicionira kao međunarodno priznat brend sa cjelogodišnjom ponudom raznovrsnih hotelskih usluga koji svojim gostima daje autentičan doživljaj uz puno poštovanje postulata i koncepata održivog turizma,” ispričao je Gregović.

Istakao je da su za ovakve značajne uspjehe zaslužni i svi bivši i sadašnji zaposleni koji su i bili važan dio proslave jubileja četiri decenije Slovenske plaže.

Prisutnima na svečanosti se obratio i ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Crne Gore Vladimir Martinović koji je istakao značajnu ulogu koju Slovenska plaža ima kako za turizam u Budvi, tako i cijeloj Crnoj Gori.

“Slovenska plaža nije samo dragulj Budve, već je ponos naše cijele države i sve ono što daje Crnoj Gori treba i mi koji smo donosioci odluka budemo i te kako toga svjesni. Prema informacijama koje imam, na današnji dan imamo više od 18.000 turista koji borave u Budvi što je na istom nivou od prošle godine, a na nivou države imamo više od 50.000 turista što znači da očekujemo dobru i uspješnu turističku sezonu,” poručio je Martinović.

Nakon zvaničnih obraćanja uslijedio je muzičko-zabavni program, te su gosti do kasno u noć uživali u nastupima Borisa Novkovića, Daniela Popovića, Verice Čuljković, Gradske muzike Budva, Hrvatskog saveza umjetničkog plivanja, Gradskog hora Budva, KUD “Kanjoš”.

Podijeli ovaj članak