Snažna podrška evropskih menadžera naporima Crne Gore za članstvo u EU

Na Generalnoj Skupštini Evropske konfederacije menadžera CEC održanoj u Kopenhagenu 6. i 7. juna, ispred Asocijacije menadžera CG učestvovao je njen predsjednik Budimir Raičković.

Generalna Skupština je za predsjednika izabrala Maxime Legranda iz Francuske, a za generalnog sekretara Torkilda Justesena iz Danske.

Torkild Justesen
Maxime Legrand

 

 

Odlukom CEC-a Asocijacija menadžera je dobila dva mjesta u Administrativnom savjetu.

CEC je formiran 1951. godine od strane Francuske, Nemačke i Italijanske konfederacije menadžera i rukovodilaca. Uzimajući u obzir da ova organizacija predstavlja snažan i uticajan glas od preko million evropskih menadžera, onda je posebno jasno koliko uvažavanje sa njenom pozicijom u Administrativnom savjetu ima AMM kao crnogorska krovna liderska i menadžerska organizacija.

Generalna skupstina CEC-a se  na inicijativu  predsjednika AMM-a osvrnula na aktuelne napore  i rezultate koje čini Crna Gora na planu punonopravnog članstva u EU kao i na značaj tog pristupanja za poslovnu zajednicu. Tom prilikom najviši organ ove organizacije je pozdravio postignute rezultate Crne Gore i iskazao punu i nepodijeljenu podršku crnogorskim kolegama i njihovoj državi na ubrzanom putu ka ispunjenju tog cilja.

Drugi dan rada između ostalog bio je posvećen i temama liderstva, vještačke intelegencije, zelene i digitalne tranzicije. Takođe jedna od fokus tema su bili predstojeći izbori za Evropski Parlament kao i očekivanjima od budućeg sastava Evropske Komisije. Tom prilikom na Generalnoj Skupštini CEC, obratila se izvršna potpredsjednica Evropske Komisije Margaret Vestager.

Domaćin Generalne Skupštine je bila Danska Asocijacija menadžera Ledarna.

Podijeli ovaj članak