Završena velika akvizicija: HPB preuzela Novu hrvatsku banku

Foto: HPB

Nakon upravo završenog operativnog pripajanja Nove Hrvatske banke, klijentima su dostupne sve usluge HPB-a, svi centri Banke rade redovno, a isplata penzija biće u ponedjeljak, 3. juna 2024. godine.

Hrvatska poštanska banka uspješno je završila operativno pripajanje bivše Nove Hrvatske banke, čime je u potpunosti realizovana tehnička adaptacija sistema nakon prošlogodišnjeg zakonskog pripajanja. Izuzetno složen i zahtjevan integracioni proces odvijao se u dvije faze: legalno spajanje, koje je uspješno završeno 3. jula 2023. godine, i operativno, odnosno tehnološko spajanje, koje je upravo završeno 3. juna 2024. godine.

Nakon radnog vikenda za veliki broj zaposlenih Banke i konačnog prilagođavanja sistema, klijentima HPB-a od ponedeljka, 3. juna 2024. godine, dostupne su sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima. Isplata redovnih penzija omogućena je ranije od najavljenog, u ponedeljak, 3. juna 2024. godine, a od jula isplate se nastavljaju prvog dana u mjesecu.

„Zahvaljujem svim našim klijentima na ukazanom povjerenju, strpljenju i razumijevanju, a timovima Banke na izuzetnom angažmanu tokom čitavog perioda integracije Nove Hrvatske banke kao jednog od naših najvažnijih projekata. HPB je pokazao da je spreman prihvatiti tržišne prilike i uspješno se baviti razvojnim aktivnostima za svoj daljnji, intenzivan rast s ciljem što snažnije podrške građanima i ekonomiji Hrvatske“, rekao je Marko Badurina, predsjednik Uprave, prenosi Seebiz.

Aktiva HPB-a na kraju prvog kvartala 2024. godine iznosi 6,8 milijardi eura, a po tržišnom udjelu, Banka se od kraja 2023. godine pozicionirala među pet najvećih banaka u Hrvatskoj, čime je ostvarila jednu od svojih srednjoročnih strateški ciljevi. HPB posluje u 67 centara, 12 regionalnih centara i ima mrežu od više od 600 bankomata koji pružaju podršku za skoro 600.000 klijenata.

Završetak operativnih aktivnosti integracije omogućiće preusmjeravanje značajnih finansijskih, ljudskih i informatičkih resursa u ubrzani razvoj i nastavak izgradnje još jače i modernije hrvatske banke.

Podijeli ovaj članak