“Predložiću raskid ugovora ako Sveti Stefan ne bude otvoren”

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj predložiće Vladi da se raskine ugovor sa kompanijom „Adriatic Properties“, zakupcem hotela Sveti Stefan, ukoliko taj hotel ove sezone ne počne sa radom.

„Po ugovoru o zakupu, nešto najljepše što ima ova država je dato ‘Adriatiku’. Taj ugovor je na snazi, po njemu hoteli moraju biti otvoreni, ne postoji opcija da ne budu otvoreni, i mora da se plaća ta veoma simbolična renta“, rekao je on.

Poručio je da se nikome neće dozvoliti da dobije povlašćeni status i da „našu državu vidi kao mjesto gdje će moći da radi šta misli, odnosno što je možda nekad radio, a drugačije se postupalo po tome“.

„Nikakve dodatne zahtjeve mimo ugovora o zakupu nećemo ispunjavati, jer nemamo pravo na to, a mislim i da zahtjevi nisu realni, ono što smo mogli čuti od zakupca. I sve informacije da predlažemo nešto – ništa nismo predlagali kao država, samo smo saslušali drugu stranu“, rekao je Đeljošaj.

Kazao je da je zakupcu ova sezona šansa da otvore hotel i ispoštuju ugovor.

„Zakupac nema više pokušaja igranja sa državom, sa nečim što je naše najvrednije što imamo i tome ćemo stati na kraj“, poručio je.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak