Janković: U potpunosti podržavam zakup proizvodnih kapaciteta nikšićke Željezare

Izvršna direktorica EPCG Željezare Nikšić, Nevenka Janković, koja je jutros pozvala novinare da saopšti njeno mišljenje povodom prihvatanje predlog ponude od strane Odbora direktora EPCG švajcarske kompanije “8B Capital S. A.” koja je data u formi Nacrta ugovora o zakupu proizvodnih kapaciteta EPCG Željezara Nikšić, o pogonima Kovačnice i Čeličane, a ubrzo zatim i njenog otkazivanja, upitila je saopštenje u kome se izvinjava novinarima.

“U cilju istinitog informisanja javnosti imam potrebu da Vam se obratim i pružim zasluženo obrazloženje. Naime, uz želju da Vas ugostim i podijelim sa Vama utiske povodom najavljenog zakupa naših pogona Čeličane i Kovačnice od strane kompanije 8B Capital S. A., bila sam spriječena da Vam pružim adekvatne i detaljne informacije, jer sam sa zakašnjenjem obavještena da je postignuta saglasnost da sve informacije u vezi sa predmetnim zakupom isključivo može prezentovati Sektor za korporativne komunikacije EPCG AD Nikšić.

Naravno, u potpunosti podržavam zakup proizvodnih kapaciteta, odnosno strategiju djelovanja EPCG AD Nikšić kada je u pitanju Željezara. Zapravo, za EPCG-Željezara Nikšić ovo će značiti stabilnost i održivost. Stoga, ne želeći da kršim procedure matične kompanije, bila sam primorana da otkažem najavljeno obraćanje, i ovim putem Vam se još jednom izvinjavam i svakako, EPCG-Željezara Nikšić Vam stoji na raspolaganju sa težnjom slanja slike društveno odgovorne kompanije koja svoje poslovanje zasniva na principima transparentnosti i pouzdanosti”, stoji u saopštenju za javnost.
Podijeli ovaj članak