Crnogorski Telekom: Najveća 5G mreža u zemlji spremna za ljeto!

Schmuckbild 5G Illustrationsbild Logo
  • Green Prepaid Telekom Tourist – jedinstvena ljetnja priča u Crnoj Gori

Crnogorski Telekom godinama unazad ulaže milionske iznose u razvoj mobilne i fiksne mreže i inovativna digitalna rješenja, čime postavlja trendove i generiše krupne, pozitivne pomake u telekomunikacionoj industriji u Crnoj Gori.

Ovogodišnji projekti, planovi i ulaganja su ambiciozni, tako će u mrežu, platforme i korisničko iskustvo, Crnogorski Telekom u 2024. godini investirati oko 20 miliona eura.

Telekom danas ima najveću i najbržu 5G mrežu u zemlji, odlične parametre stabilnosti u uslovima značajnog opterećenja, što je naročito važno tokom ljetnje turističke sezone, kada je internet saobraćaj za oko 60 odsto veći u odnosu na ostatak godine.

U susret ljetu pokrenuli smo Green Prepaid Telekom Tourist kampanju, koja već daje odlične rezultate. Turisti koji posjete Crnu Goru izborom Telekom Prepaid paketa, biraju 5G internet po konkurentnim cijenama, uz mogućnost korišćenja elektronskih SIM kartica (eSIM), uključujući i „green“ komponentu – od svakog kupljenog paketa doniramo 15¢ Nacionalnim parkovima Crne Gore. Telekom je eSIM tehnologiju prvi predstavio crnogorskom tržištu 2020. godine i u tom segmentu se pozicionirao kao lider i siguran izbor, zato vjerujemo da ćemo ovog ljeta biti siguran i najčešći izbor turista, koji odmor planiraju u Crnoj Gori.

 

Mreža je spremna za ljeto, a Crnogorski Telekom garantuje i vrhunsko korisničko iskustvo, jer smo i tržišni lider i kada je riječ o zadovoljstvu korisnika, što je u prvom kvartalu pokazalo istraživanje koje realizuje nezavisna, inostrana agencija po metodologiji relevantnoj na globalnom nivou.

Prema percepciji korisnika, Telekom u Crnoj Gori, u najvećoj mjeri prednjači po ocjeni kvaliteta mobilne mreže i brzine mobilnog interneta. Korisnici visoko ocjenjuju i kvalitet uslužnih kanala, kao i Magenta Moments, program povoljnosti i nagrađivanja Crnogorskog Telekoma, koji bilježi odlične rezultate, iz aspekta broja aktivacija, kao i korisničkih ocjena, čije popuste mogu koristiti i turisti, kupci Green Prepaid Telekom Tourist paketa.

Podsjećamo, da je Telekom 2022. godine, prvi u Crnoj Gori lansirao 5G tehnologiju, a danas pokriva preko 83% stanovništva 5G signalom, sa 210 aktivnih 5G lokacija. Mreža 5G Crnogorskog Telekoma je najveća, a prema mjerenjima i podacima Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) i najbrža u Crnoj Gori. Performansama mobilne mreže dodatno doprinosi i upravo dovršeni projekt re-alokacije radio spektra, nedavno ugašene 3G mreže, prema 4G i 5G mrežama nove generacije. Kapaciteti naše mobilne mreže će stoga, u narednom periodu, biti još veći, a korisničko iskustvo, prvenstveno mobilnog interneta, još bolje i ugodnije. 

 Mreža je spremna za ljeto i za veliki broj turista, koji će posjetiti Crnu Goru. Konstantno investiramo u mrežu i korisničko iskustvo, s pogledom usmjerenim na savremena, inovativna i zanimljiva rješenja. Vjerujem da će ovog ljeta brojni turisti uživati u ljepotama Crne Gore, ali i da će Telekom brend biti vodeći izbor. Kada ovo ističem, nemam u vidu surovu tržišnu kompeticiju, u okviru koje se često gube principi i kvalitet, jer to nije naš način, već govorim o kvalitativnom, vrijednosnom izazovu koji Telekom predstavlja u crnogorskom,  telekomunikacionom kontekstu. Upravo, ta vrsta natjecanja daje odlične rezultate, a drago mi je što smo u toj utakmici vodeći igrač“, kazao je Stjepan Udovičić izvršni direktor Crnogorskog Telekoma.

Prema nedavno objavljenoj studiji – “Brand Finance Global 500”, Deutsche Telekom je najvredniji telekomunikacioni brend na svijetu, a Crnogorski Telekom ravnopravan igrač i konstruktivan partner, čije inovacije i stručnost konstantno iznenađuju.

Navedeno potvrđuje gašenje 3G tehnologije – trend aktuelan u tehnološki najnaprednijim zemljama na svjetskom nivou, što je Crnogorski Telekom sproveo među prvima u Grupi, i na taj način, oslobađanjem frekvencijskih resursa, osigurao vodeće mjesto, Telekom 4G i 5G mreže i u narednim godinama. Takođe, puštanjem i MagentaTV, Crnogorski Telekom je sproveo najbržu i najbolju implementaciju u DT Grupi.

Podijeli ovaj članak