Dejvid Bekam je novi brend ambasador Alibabe

Fudbalska zvijezda David Beckham promovisaće Alibabu  i njenu međunarodnu platformu za e-trgovinu, AliExpress, u njenom najvećem globalnom partnerstvu, objavila je poslovna jedinica u ponedjeljak.

Dogovor dolazi u pozadini konkurentskih kompanija PDD Holdings sa sjedištem u Kini.

Brza globalna ekspanzija Temu i online modnog startapa Shein, pri čemu se prvi takođe oglašava na Super Bowlu kako bi stekao privlačnost američkih kupaca.

AliExpress, koji nije otkrio koliko plaća Beckhamu da bude njegov globalni ambasador brenda, pridružio se nekoliko kineskih kompanija u sponzorstvu UEFA Evropskog prvenstva u fudbalu koje počinje sredinom juna.

“AliExpress ulaže milione eura u popuste, ponude i angažman tokom igara”, navodi se u saopštenju kompanije, dodajući da planirane promocije uključuju šansu za korisnike AliExpress aplikacije da osvoje karte za igre.

“AliExpress pomaže navijačima da se još više približe UEFA EURO 2024™ ovog ljeta, nudeći im sjajne nagrade dok se akcija odvija na terenu”, rekao je Beckham u svojoj jedinoj izjavi u saopštenju za javnost.

Bekamova kompanija, DRJB Holdings, saopštila je u finansijskom podnesku da je ostvarila 72,6 miliona funti (92,5 miliona dolara) prihoda u 2022.

Izvor: CNBC

Podijeli ovaj članak