AMM Menadžer godine u oblasti korporativnog upravljanja: Mladen Bajković (ETG Grupa)

Mladen Bajković je rođen 1964. godine na Cetinju, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Podgorici.

Karijeru je započeo u kompaniji Obod na Cetinju. Ista je bila prepoznata kao gigant i brend u proizvodnji rashladnih uređaja, gdje je kao rukovodilac obavljao više odgovornih poslova.

Privatnu kompaniju ETG Inženjering osnovao je 1997. godine. Fokus osnovne djelatnosti bio je na nabavci i ugradnji opreme za termotehniku. Unaprijeđenjem znanja, širenjem vidika i konstantnim povećanjem povjerenja dobavljača i klijenata, firma prerasta u ETG Grupu, koja danas obavlja širok spektar djelatnosti kao što su: upravljanje projektima, izgradnja novih objekata i rekonstrukcija postojećih, nabavka i ugradnja instalacione opreme, građevinsko-zanatski radovi, kao i izrada enterijerskih rješenja i opremanje prostora. Specijalnost kompanije je izgradnja hotela, visoko-kvalitetnih objekata i instaliranje obnovljivih izvora energije.

ETG Grupa posjeduje sertifikate iz oblasti sistema menadžmenta kvaliteta, zaštite životne sredine, organizacije i zaštite zdravlja i bezbjednosti na radu. Uz dugačku referenc listu značajnih projekata, kako za Crnu Goru tako i za čitavu regiju, kompanija se može predstaviti kao jedan od najznačajnijih domaćih učesnika u projektima izgradnje hotela, vila, stambenih kompleksa, resorta i mnogih drugih objekata u okviru najznačajnihih stranih investicija u jadranskom regionu.

Gospodin Bajković bio je predsjednik Odbora za energetsku efikasnost i zaštitu životne srednine u PKCG, u dva mandata.

Postignuti rezultati u 2023. godini opredijelili su Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, da dodijeli gospodinu Mladenu Bajkoviću, nagradu – Menadžer godine u oblasti korporativnog upravljanja, i strukovno priznanje za lični doprinos razvoju crnogorske privrede i menadžmenta.

Podijeli ovaj članak