Slavoljub Popadić novi je direktor Novog Volvoxa

Dugogodišnji crnogorski menadžer Slavoljub Popadić je novi izvršni direktor podgoričke kompanije Novi Volvox, umjesto dosadašnjeg direktora, Vladana Bajagića.

Prema podacima CRPS, promjena direktora desila se 20. maja, a prošle sedmice je došlo i do promjene vlasničke strukture, gdje su upisani novi vlasnici: Aleksandar Mitrović sa 2%i i Slavoljub Popadić  sa 1%. Većinski vlasnik  je Seed Capital Partners,  vlasništvo Milana Ivanovića, koji ima udio od 81 odsto ove kompanije.

Slavoljub Popadić je diplomirao elektroniku i telekomunikacije na Univerzitetu Crne Gore. Karijeru je počeo u  Republičkom sekretarijatu za razvoj; bio je izvršni direktor Internet Crna Gora – prvog Internet servis provajdera u Crnoj Gori, kasnije je postao  glavni izvršni direktor Crnogorskog Telekoma; zatim je bio na poziciji izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja, a od oktobra 2021. godine bio je izvršni direktor Mermera AD Danilovgrad. U bogatoj karijeri je vodio veliki broj kompleksnih projekata u Vladi Crne Gore, Crnogorskom Telekomu i Rudniku uglja Pljevlja. Aktivan je član Asocijacije menadžera Crne Gore, predsjednik Skupštine AMM i predsjednik Foruma Izvršnih direktora (CEO Forum).

Novi Volvox je u 2023. godini je imao 66,03 miliona eura prihoda, i bio je na drugoj poziciji po ukupnim prihodima u crnogorskom građevinskom sektoru, poslije Bemaxa.  Imali su dobit od 2,38 miliona i zaposlenih 127 radnika. Firma je zabilježila pad ukupnih prihoda u odnosu na 2022. za 8,1 odsto, pad dobiti za 10,5 odsto, ali im je broj radnika povećan za 4,9 odsto.

Većinski vlasnik  Novog Volvoxa je Seed Capital Partners,  Milana Ivanovića, koji ima udio od 81 odsto ove kompanije.

Izvor: Business Intelligence Consulting

 

Podijeli ovaj članak