Od 29. juna pomorska linija Budva – Dubrovnik, saobraćaće dva puta dnevno

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je na konferenciji za novinare da je pomorska linija Budva – Dubrovnik doprinos povezivanju Crne Gore sa EU. On je dodao da intenzivno rade i na ostvarivanju linije Bar – Ankona.

Na konferenciji je saopšteno da se sa saobraćajem Budva – Dubrovnik kreće 29. juna. Cijena karte u jednom smjeru okvirno bi bila 55 eura, a povratna karta 69, ali se o tome još odlučuje. Saobraćaj bi se vršio dva puta dnevno.

Katamar koji će prometovan zove se “ Antonija“ i ima kapacitet za 242 mjesta.

– Pomorski prevoz će pomoći da se olakša situacija u saobraćajnim gužvama, pogotovo kod Herceg Novog. Mislimo da je to doprinos daljem povezivanju Crne Gore sa Evropskom unijom – naglasio je Spajić.

On je dodao da rade i na povezivanju druge linije Bar – Ankona.

– Ovo je jako bitna vijest prvo za turističku ponudu Crne Gore, rekao bih i Dubrovnika, ali mislim da će Crna Gora imati veliki benefit sa povezivanjem sa Dubrovnikom – smatra Spajić.

Ministar saobraćajaa i pomorstva Filip Radulović rekao je da je ponosan jer se ispunjava njegovo obećanje građanima.

– Znamo da prethodna Vlada je imala nula kapitalnih projekata. Zadovoljsvo mi je da kažem da najavim da će saobraćaj krenuti 29. juna, saobraćaj će se odvijati dva puta dnevno – kazao je on.

Na pitanje novinara da li je ovo zloupotreba državnih resursa pred izbore u Budvi, Spajić je kazao da nije čuo nigdje u svijetu da su rezultati zloupotreba državnih resursa.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović kazao je da je ovo najavljeno prije dvije nedelje i da je riječi o ovom projekut bilo i u januaru.

-Ovo je trebalo prošle godine da se desi u septembru, a ne mi u šest mjeseci da sve ovo pripremio i pokrenemo – dodao je Spajić.

Spajić je dodao da je suština svega da se rastereti „usko grlo“ u saobraćaju Crne Gore. On je dodao da su ovo brza rešenja i koja će imati smisla i da treba dugoročno rešenje kao što su auto putevi i brze ceste.

 

Podijeli ovaj članak