Koliki prihodi su potrebni porodici za udoban život u svakoj američkoj državi (infografika)

Boston Foto: Pixabay.com

Porodicama u prvih pet najskupljih američkih država potreban je godišnji prihod veći od 270.000 dolara da bi živele udobno.

Infografika u nastavku prikazuje prihod koji je potreban za dvije zaposlene odrasle osobe sa dvoje djece kako bi održale ugodan način života u svakoj državi.

Source: Visualcapitalist.com

„Udoban“ se definiše kao prihod potreban za pokrivanje budžeta 50/30/20, pri čemu se 50% izdvaja za potrepštine kao što su stanovanje i komunalije, 30% za potrošnju, a 20% za štednju ili investicije.

Budžet porodičnog prihoda koji su potrebni u svakoj državi uradio je SmartAsset, koristeći troškove dobijene iz MIT Kalkulatora Living Wage, posljednji put ažuriranog 14. februara 2024.

Massachusetts je na vrhu liste

Masačusets je najskuplja država, gdje je potreban porodični prihod od oko 301.184 dolara. Na drugom mjestu su Havaji (294.611 dolara), a slijedi ih Konektikat (279.885 dolara).

Stanovanje je jedan od glavnih razloga zašto je Massachusetts skupa država za život, posebno u oblasti Bostona. Osim toga, država takođe ima visoke troškove života, uključujući troškove kao što su zdravstvena zaštita i komunalije.

Source;: Visualcapitalist.com

Misisipi je najjeftinija država za lagodan život porodice, zahtevajući 177.798 dolara godišnje. Druga je Arkanzas (180.794 dolara), a slijedi ga Zapadna Virdžinija (189.363 dolara). Ono što sve ove države dijele su niske cijene stanova.

Izvor: Visualcapitalist.com

Podijeli ovaj članak