UDG sa crnogorskim kompanijama obezbijedio finansijsku i mentorsku podršku mladim preduzetnicima

Na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) je protekle sedmice održana Berza preduzetničkih ideja.

Kako saopštavaju iz UDG-a, ovogodišnja Berza (14. po redu) postavila je nove standarde u podršci i promociji inovativnih ideja mladih preduzetnika, čime je Univerzitet Donja Gorica još jednom potvrdio svoju ulogu kao lider u podsticanju preduzetničkog duha i inovacija u Crnoj Gori ali i širom svijeta.


Na Berzi preduzetničkih ideja, uloženo je preko 30.000 eura u najinovativnije ideje mladih preduzetnika.

Ovaj iznos predstavlja rekordnu investiciju i jasan pokazatelj povjerenja kompanija i institucija u potencijal mladih preduzetnika.

Berza je okupila preko 20 najvećih crnogorskih kompanija, kao i predstavnike iz drugih zemalja regiona.

Ukupno 11 najboljih ideja, od kojih su neke dolazile iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, ali i Italije, privukle su pažnju investitora i potencijalnih partnera svojom originalnošću, inovativnošću i potencijalom za rast i razvoj – saopšteno je iz UDG-a.

Ovogodišnje izdanje Berze organizovano je u okviru drugog Festivala preduzetništva u Crnoj Gori, najvećeg preduzetničkog događaja na nacionalnom nivou, a u okviru kojeg se organizuju i tradicionalne preduzetničke i istraživačko-inovativne inicijative poput projekta „Zaori dublje, proširi brazde“ i Nacionalnog takmičenja učeničkih kompanija u Crnoj Gori.  Najbolja ideja, koja je osvojila prvo mjesto na Nacionalnom takmičenju, imaće priliku da u julu putuje u Italiju na prestižno takmičenje GEN-E 2024, što predstavlja izvanrednu priliku za dalju  promociju njihove ideje na međunarodnom nivou. Učenička kompanija koja je osvojila drugo mjesto dobija priliku da učestvuje na takmičenju POPRI u Hrvatskoj, dok će trećeplasirani tim putovati na SYMORG takmičenje na Zlatibor u junu

 

Podijeli ovaj članak