Poznati dobitnici Top Business Montenegro Awards 2024

U sklopu Top Business Montenegro 2024 je na osnovu podataka iz uredno dostavljenih ispravnih finansijskih izvještaja za 2023. godinu izvršeno rangiranje na osnovu kojeg su prepoznata najuspješnija crnogorska preduzeća, koja su ispunila zahtjevne kriterijume kvaliteta.

Dodjeljuje se 21 priznanje na osnovu ostvarenih poslovnih prihoda, četiri po osnovu veličine preduzeća, petnaest za ključne djelatnosti crnogorskeprivrede i po jedno za najvećeg poslodavca i najbolje novoosnovano preduzeće.

U kategoriji velikih kompanija, priznanje za poslovne prihode dobila je Elektroprivreda Crne Gore, među srednjima istakla se kompanija Plus iz Podgorice, u kategoriji malih preduzeća priznanje je pripalo Flystar Flight Support iz Podgorice, a u kategoriji mikro preduzeća Biblio Globus iz Budve.

U djelatnosti Trgovine prvonagrađena je kompanija Voli Trade Podgorica, a u djelatnosti Hotelijerstva – Portonovi Hospitality Management Company, Restorani i kafići – Panevivo Podgorica, Upravljanje nekretninama – Azmont Investments Herceg Novi, Agencije za nekretnine – CMM Budva, Revizija i računovodstvo – Ernst & Young Montenegro, Građevinarstvo – BEMAX Podgorica, Hrana i piće – MesoPromet Bijelo Polje, Ostala proizvodnja i prerada – Gradir Montenegro Pljevlja, Telekomunikacije – MTEL Podgorica, Trgovina IT opremom – Comtrade Distribution Podgorica, IT usluge – Epam Systems Montenegro, Nafta i derivati – Jugopetrol Podgorica, Farmacija – Glosarij Podgorica, Medicinske usluge – Poliklinika Hipokrat. Priznanje za najvećeg poslodavca dobila je kompanija Voli Trade, a za novoosnovanu kompaniju Noblewood Adriatic iz Nikšića.

Svečanost povodom dodjele TBM Awards 2024 biće organizovana početkom juna.

Top Business Montenegro inicijativa pokrenuta je od strane agencije za kreativne komunikacije BI Communication, a uz podršku prvog crnogorskog provajdera poslovnih informacija BI Consultinga, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i pod pokroviteljstvom Crnogorske komercijalne banke. Rangiranja će biti objavljena u specijalnom godišnjem izdanju poslovnog časopisa Top Business Montenegro, čije ovogodišnje izdanje uskoro izlazi.

Podijeli ovaj članak