Uskoro će biti zatvoreno između 100 do 150 kladionica koje su na udaljenosti manjoj od 250 metara od škola

U narednom periodu biće zatvoreno između 100 do 150 kladionica zbog toga što su na udaljenosti manjoj od 250 metara od obrazovnih ustanova kako to propisuje Zakon, kazali su za Gradsku iz Uprave za igre na sreću. Navode da od početka godine, 20 kladionica i automat klubova nijesu dobili dozvolu za rad, zbog kršenja zakonskih odredi.

Objekti koji pružaju usluge igara na sreću moraju biti odaljeni od osnovnih i srednjih škola najmanje 250 metara kako je zakonom predviđeno. Ukoliko dođe do kršenja zakonskih odredbi uprava za igre na sreću biće primorana da sankcioniše i zatvori pomenute objekte.

“Više od 20 kladionica nije dobilo produženje koncesije za lokaciju, zbog kršenja zakona o igrama na sreću člana 3a”, ističe Mileta Nedović v.d. direktora uprave za igre na sreću.

Napominje da se radi o objektima koji su u prethodnom periodu imali dozvolu za rad.

“Preispitali smo svaki pojedinačni slučaj, i u svakom slučaju gdje smo ustanovili da je udaljenost nepropisna na isti način, nalazi mišljenje sudskih vještaka iz geodetske struke došli smo do toga da te zahtjeve odbijemo”, kazao je Nedović.

Od početka godine, kako kaže, odbijeno je oko 30 zahtjeva za otvaranje novih objekata koji pružaju igre na sreću, zbog neispunjavanja zakonskih propisa.

“Broj lokacija koje planiramo i koje su pod znakom pitanja, a tiču se nepropisne udaljenosti je poprilično veliki, ako uzmemo za poređenje ukupan broj aktivnih kladionca čiji je broj oko 1.200. Lokacija koje su pod znakom pitanja između 100 i 150”, istakao je Nedović.

Kako ističe, pohvalno je što je država počela da više vodi računa o ovome problemu.

“Imamo prihode koji su zdravi, država želi prihode, ali ne prihod po svaku cijenu, ne bitno da li ćemo zatvoriti veći dio objekata koji ne poštuju zakon, već da zaštitimo stanovništvo, tj maloljetnike”, kazao je Nedović.

U narednom periodu, kako je najavio biće zatvoreno oko 150 kladionica i automat klubova, koji ne ispunjavaju zakonske odredbe.

Izvor: Gradski.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak