Đeljošaj: Vlada je zainteresovana za privlačenje kredibilnih investicija, sa posebnim fokusom na ICT sektor

Vlada je zainteresovana za privlačenje kredibilnih investicija, sa posebnim fokusom na ICT sektor, koji predstavlja ključnu razvojnu šansu Crne Gore, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Đeljošaj se sastao sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom, i predstavnicima kompanije Telekom Italija Sparkle, odnosno direktorom korporativnog odsjeka Ambrođiom Miketijem i Fabijom Panuncijem Kapuanom iz sektora za razvoj poslovanja i korporativnu diplomatiju.

Predstavnici kompanije Telekom Italija Sparkle istakli su da je njihova kompanija jedan od vodećih provajdera veleprodajnih infrastrukturnih i mrežnih servisa, te da posjeduju 600 hiljada kilometara optičkih kablova širom svijeta.

„Naglasili su interes kompanije Sparkle za širenjem optičke mreže na Mediteranu, uključujući polaganje novih podmorskih kablovskih sistema u Jadranskom moru“, navodi se u saopštenju.

U vezi s tim, Đeljošaj je izrazio podršku realizaciji uspješnih ideja i predloga u Crnoj Gori, naglašavajući spremnost Vlade za saradnju na uspješnoj realizaciji projekata.

Podijeli ovaj članak