Poslovno povjerenje ili sinonim za banketnog menadžera

Kaže se da dobro planiranje kreira prostor za odličan poslovni rezultat. Za kvalitetan i uspješan događaj, potrebno je odvojiti vrijeme, napraviti kvalitetan plan unaprijed i jasno postaviti ciljeve. Ovo su samo neke naznake kojih se valja pridržavati. Izuzetan banketni menadžer može biti podrška u procesu planiranja i pripreme događaja. Ovo je profesionalac sa bogatim poslovnim kontaktima, poznanstvima, a kao rezultat toga i poslovno povjerenje klijenata koje se stiče kroz vrijeme i zajedničke aktivnosti.

To je osoba koja ima izuzetne vještine kvalitetnog slušaoca, koja kroz razumijevanje želje klijenta i postavljenog cilja, umije da sugeriše i ukaže na efektna, dobra rješenja. U pitanju je osoba s kojom ste realizovali niz aktivnosti, ili ste od poslovnog partnera dobili preporuku da banketni menadžer u nekom hotelu ima znanja i vještine da budete zadovoljni poslovnim ishodom događaja.

Obično u hotelu banketnog menadžera prepoznate po užurbanom, aktivnom ritmu kojim se kreće i komunicira. Najčešće komunicira sa svim operativnim timovima hotela, koordinirajući na najbolji način da planirani događaj dobije najbolji rezultat. Aktivna i živa komunikacija sa klijentom je dio svakodnevnice. Ovaj posao podrazumijeva da se ima jasna slika o svakom dogovorenom detalju, kao i o cjelini samog projekta.

Snažne komunikacione vještine, sa asertivnošću je još jedna odlika banketnog menadžera. Pamtiti sve detalje, i imati jasno postavljene rokove još jedna je odlika ovog zanimljivog i zahtjevnog poziva. Interna komunikacija, agilnost, koordinacija su još jedna dodata vrijednost koja se danas uči, a dio je karakteristika ovog posla.

Poslovno povjerenje je najveća vrijednost kojoj se stremi, a dio je procesa koji dolazi kroz vrijeme i poslovnu saradnju. Obično, klijenti biraju hotel jer imaju puno povjerenje da će banketni menadžer timski, interno, raditi ka najboljem ishodu događaja. Ne zaboravimo, kompletan proces prati poslovna komunikacija, priprema predračuna, kao i priprema računa i ostale aktivnosti.

U pitanju je personalizovan odnos između klijenta i menadžera, jer banketni menadžer svojim poslovnim imidžom doprinosi podizanju poslovnog rezultata i reputacije hotela. To je put do poslovnog povjerenja, ključa uspjeha za sve strane u poslovnoj saradnji.

Timski rad, jasne vremenske linije, dobro planiranje, poslovno povjerenje proisteklo iz poslovne saradnje, sjajna poslovna komunikacija samo su neke od odlika banketnog menadžera i banketnog tima hotela Ramada Podgorica.

Podijeli ovaj članak