Ovo je 20 najvećih banaka u SAD

Pogledajte listu 20 najvećih banaka u SAD prema veličini imovine koju imaju u SAD.

Prilikom odabira banke potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Ponuda proizvoda, lokacije podružnica, naknade i kamatne stope samo su neke od karakteristika koje biste mogli procijeniti. Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir: veličina. Poslovanje sa velikom, nacionalnom bankom ima svoje prednosti i mane. Iako možete dobiti manje personalizovane usluge ili ćete biti podložni većim naknadama, veće banke imaju tendenciju da nude širi spektar proizvoda i usluga, uz više lokacija filijala i bankomata širom zemlje.

20 najvećih banaka u Americi po veličini imovine:

1. Chase Bank
Chase Bank je najveća banka u SAD. Upravlja više od 4.900 filijala i 16.000 bankomata širom zemlje. Chase nudi širok spektar finansijskih proizvoda uključujući kreditne kartice , tekuće i štedne račune, certifikate o depozitu, stambene i auto kredite, te proizvode poslovnog i komercijalnog bankarstva.

2. Bank of America
Korijeni Bank of America sežu više od 200 godina unazad, a sada je druga po veličini banka u SAD-u. Banka nudi niz proizvoda za lične i poslovne klijente, uključujući depozitne račune, kreditne kartice, kreditne linije i usluge upravljanja imovinom. Bank of America ima više od 3.700 filijala u SAD-u i ima mrežu od približno 15.000 bankomata.

3. Wells Fargo
Wells Fargo opslužuje klijente od 1852. godine. Nudi bankarske proizvode i usluge za lične, male poslovne, komercijalne i korporativne klijente. Ovo uključuje tekuće i štedne račune, stambene i auto kredite, kreditne linije, komercijalno finansiranje, ulaganje i usluge upravljanja bogatstvom. Wells Fargo ima više od 4.300 filijala u SAD-u i ima mrežu od više od 11.000 bankomata.

4. Citibank
Citibank je četvrta najveća banka po veličini aktive sa preko 1 bilion dolara domaće imovine. Citi upravlja sa 654 filijale u SAD-u, ima mrežu od više od 2.300 bankomata u okviru svojih filijala i omogućava korisnicima pristup preko 60.000 bankomata bez doplate u SAD-u. Citi-jeva ponuda proizvoda uključuje depozitne račune, individualne penzione račune (IRA), hipotekarne i lične zajmove, poslovne bankovne račune i još mnogo toga.

5. Bank of America
Banka je osnovana 1863. godine i izrasla je u petu najveću banku u SAD-u. Ponuda njenih proizvoda uključuje depozitne račune, kreditne kartice, lične zajmove i kreditne linije, stambene kredite, auto kredite, poslovne bankovne račune, zajmove i kreditne linije, te rješenja za korporativno i komercijalno bankarstvo i investicijske usluge. Ova Banka upravlja sa više od 2.300 filijala širom zemlje.

6. PNC banka
PNC banka opslužuje klijente više od 160 godina. Nudi bankarske proizvode za lične, male poslovne, korporativne i institucionalne klijente. PNC ima mrežu od više od 2.300 filijala širom zemlje i oko 60.000 PNC i partnerskih bankomata.

7. Truist banka
Truist je kompanija za finansijske usluge osnovana kao rezultat spajanja BB&T banke i SunTrust banke. Truist nudi finansijske proizvode i usluge za lične, male poslovne, komercijalne, korporativne i institucionalne klijente. Upravlja preko 2.000 filijala u SAD-u i ima mrežu od više od 2.900 bankomata.

8. Capital One

Capital One je kompanija za kreditne kartice sa sjedištem u Virginiji, osnovana 1994. Tokom godina, Capital One je proširila svoju ponudu tako da uključuje cijeli paket finansijskih proizvoda i usluga za potrošače i preduzeća, uključujući tekuće i štedne račune, autofinansiranja, poslovne račune i kreditne kartice, te rješenja komercijalnog bankarstva. Capital One upravlja sa 278 filijala širom SAD-a i ima mrežu od preko 70.000 bankomata.

9. Goldman Sachs banka
Odjel za online potrošačko bankarstvo Goldman Sachsa poznat je kao Marcus od Goldman Sachsa. Nudi online štedni račun, nekoliko CD-a i kreditne kartice. Goldman Sachs banka ima 4,5 milijardi domaće imovine. Imajte na umu da Marcus ne nudi bankomate ili debitne kartice, a sredstvima se mora pristupiti putem ACH ili bankovnog transfera.

10. TD Banka
TD Bank je još jedna velika američka banka koja opslužuje preko 10 miliona klijenata kroz svoje proizvode za maloprodaju, mala preduzeća i komercijalno bankarstvo. Njegovi proizvodi uključuju tekuće i štedne račune, kreditne kartice, hipoteke , kredite i proizvode za investiranje. TD Bank upravlja sa preko 1.100 filijala širom zemlje i mrežom od 2.600 bankomata.

11. BMO banka
BMO banka ima sjedište u Čikagu i opslužuje klijente više od 200 godina. Njegovi proizvodi uključuju bankovne račune i usluge za lične, imovinske, poslovne i komercijalne klijente. BMO upravlja sa više od 1.000 filijala širom SAD-a i ima mrežu od više od 40.000 bankomata.

12. Bank of New York Mellon
Bank of New York Mellon (BNY Mellon) osnovao je Alexander Hamilton 1784. godine i 12. je najveća banka po veličini domaće imovine u SAD-u. BNY Mellon nudi usluge upravljanja investicijama i ulaganja i ima preko 2,4 milijarde dolara imovine.

13. Citizens  banka

Citizens  banka nudi bankarske proizvode za privatne, poslovne i korporativne klijente. Njeni proizvodi uključuju depozitne račune, kreditne kartice, stambene kredite, studentske kredite , usluge ulaganja i upravljanja bogatstvom i još mnogo toga. Citizens posluje sa preko 1.000 poslovnica širom zemlje i ima mrežu od više od 3.200 bankomata.

14. State Street Bank i Trust Company
State Street Bank je povjerenička kompanija sa sjedištem u Massachusettsu koja nudi rješenja za servisiranje i upravljanje investicijama. State Street je 14. najveća banka sa 2,1 milijardom dolara domaće imovine.

15.Fifth Third Banka
Fifth Third Bank je regionalna banka sa sjedištem u Ohaju. Upravlja preko 1.100 filijala širom SAD-a i mrežom od više od 40.000 bankomata bez naknade. Fifth Third Bank opslužuje lične, poslovne, komercijalne i klijente za upravljanje bogatstvom, nudeći tekuće i štedne račune, CD-ove, SBA kredite, rješenja za upravljanje gotovinom, rješenja za provjeru poslovanja i kreditne kartice, upravljanje investicijama i još mnogo toga.

16. First Citizens Bank
First Citizens Bank je osnovana u Sjevernoj Karolini prije više od 100 godina i služi ličnim, malim poslovnim, komercijalnim klijentima i klijentima za upravljanje bogatstvom. First Citizens nudi tekuće i štedne račune, kreditne kartice, kredite, hipoteke, osiguranje , penzionisanje, investicione proizvode i još mnogo toga. First Citizens ima preko 500 filijala u SAD-u.

17. Morgan Stanley Bank
Morgan Stanley je kompanija za finansijske usluge koja opslužuje pojedince, porodice, institucije i vlade, nudeći investicione račune i usluge finansijskog savjetovanja. Morgan Stanley Bank trenutno ima preko 2 milijarde dolara domaće imovine.

18. M&T banka
Osnovana 1856. godine, M&T Bank je društvena banka koja opslužuje klijente širom SAD-a. Nudi tekuće i štedne račune, CD-ove, hipoteke i zajmove, kreditne kartice, investicije i usluge osiguranja. Također nudi proizvode poslovnog i komercijalnog bankarstva. M&T upravlja sa skoro 1.000 filijala širom SAD-a i ima mrežu od više od 1.600 bankomata.

19.  Morgan Stanley Private Bank
Morgan Stanley Private Bank je odjel Morgan Stanley banke koji nudi tekuće i štedne račune. Morgan Stanley Private Bank ne posluje nijednom filijalom u SAD ili u inostranstvu.

20. Huntington National Bank
Sa sjedištem u Columbusu, Ohajo, i osnovana 1866. godine, Huntington National Bank je 20. najveća banka po veličini domaće imovine u SAD-u. Pruža širok spektar finansijskih proizvoda i usluga, uključujući tekuće i štedne račune, CD-ove, kreditne kartice, hipoteke, zajmove i kreditne linije, proizvode osiguranja i još mnogo toga. Huntington ima preko 1.000 filijala širom zemlje.

Podijeli ovaj članak