“Lidl i Big Fashion u Nikšiću otvoriće 500 novih radnih mjesta”

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da će nakon usvajanja planskog dokumenta za tu opštinu, kompanije Lidl i Big fashion moći da realizuju svoje investicije, a što će značiti dodatnih 500 radnih mjesta. On je u emisiji “Link”, na Radiju Crne Gore, istakao da kroz inicijative da Nikšić dobije status grada i postane evropska prijstonica kulture planiraju da opštinu dovedu na nivo koji zaslužuje.

Kovačević je u “Linku” istakao da je ta lokalna samouprava sa svakom vladom imala korektnu saradnju.

“Osjećamo da to imamo sa ovom vladom i da to može biti još bolje u budućnosti, pogotovo ako do njenog proširenja dođe što prije. Vjerujemo da treba jedna doza stabilnosti da se unese i u ovu vladu”, istakao je on.

Naglasio je da je po preuzimanju funkcije, prije tri godine, u budžetu Opštine bilo milion i po eura, te da je danas sedam miliona.

“Budžet smo iz godine u godinu povećavali i imamo finansijsku stabilnost. Sve više i više sredstava doprinosimo i to svjedoči o domaćinskoj politici”, rekao je predsjednik Opštine Nikšić.

Podsjetio je da zvanični podaci svjedoče da je nezaposlenost u opštini smanjena za 42 odsto, odnosno da je za tri godine skoro 5000 novozaposlenih.

“Ono što nam treba jeste da se usvoji planski dokument za Optštinu Nikšić. Nakon toga i Lidl i Big Fashion će realizovati svoje investicije, a što će značićti dodatnih 500 radnih mjesta. To je od samog starta izvjesno, immo intenzivnu komnunikaciju sa investitorima. Lidl već kupio zemljište, a sa predstavnicima Big Fashion-a imamo dobru kominikaciju, samo čekamo planski dokument da bi krenuli sa realizacijom.”

(RTCG)

Podijeli ovaj članak