Guvernerka Radović u Briselu o ekonomskoj situaciji i izazovima

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović učestvovaće na Ekonomskom i finansijskom dijalogu između Evropske unije i zemalja kandidata i potencijalnih kandidata, koji se održava 14. maja u Briselu, pod okriljem Paola Đentilonija, evropskog komesara za ekonomiju.

Sastankom će predsjedavati Vinsent Van Peteghem, potpredsjednik Vlade i ministar finansija Belgije, zemlje koja trenutno predsjedava Evropskom unijom, kao i visoki zvaničnici Mađarske i Poljske, koje će u narednom periodu preuzeti predsjedavanje Savjetom EU.

Na sastanku će biti riječi o ekonomskoj situaciji i aktuelnim izazovima u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima, kao i o preporukama Evropske komisije za vođenje ekonomskih politika u ovim zemljama.

“Tokom posjete Briselu, guvernerka Radović sastaće se i sa predsjednikom Evropskog savjeta za plaćanja (European Payment Council), Havijerom Santamarijom, na temu predstojećih aktivnosti u vezi sa proširenjem geografskog područja SEPA na Crnu Goru. Na ovu temu će biti obavljeni i dodatni sastanci guvernerke Radović u Evropskoj komisiji”, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak