AMM Menadžerka godine u srednjim preduzećima: Anđela Radoičić, izvršna direktorica kompanije Auto Čačak

Nakon podgoričke Gimnazije Anđela Radoičić je 2009. godine diplomirala na Ekonomskom fakultetu, smjer za biznis i preduzetništvo.

Timu Auto Čačak Podgorica pridružuje se 2012. godine. Njeno zalaganje i posvećenost nijesu ostali neprepoznati, tako da brzo napreduje do pozicije stručne saradnice u Sektoru računovodstva i finansija. Napredak koji ostvaruje u karijeri, prati i značajne uspjehe koje Auto Čačak Podgorica postiže na crnogorskom tržištu. Zahvaljujući pažljivo donesenim poslovnim odlukama, Škoda je prije više od deset godina postala jedan od tri najprodavanija brenda na domaćem tržištu. Uvijek voli istaći da je podrška gospodina Milenka Kostića, vlasnika kompanije Auto Čačak, bila od nemjerljivog značaja za sve rezultate koje je postigla. Njene rukovodeće kvalitete kompanija prepoznaje i imenuje je 2016. godine za direktoricu finansija.

Kompanija otvara salon u Podgorici koji je opremljen po najvišim standardima Škode, koji potencijalnim kupcima pruža potpuno novo iskustvo odabira i kupovine vozila. Za sve to vrijeme, Anđela nastoji da prenese najbolje primjere poslovne prakse i korporativnog upravljanja koji važe u centrali u Češkoj. U tom procesu, posebno je fokusirana na jačanje tima, kroz različite vrste treninga i obuka koje i sama pohađa.

U decembru 2020. godine, postaje izvršna direktorica kompanije Auto Čačak Podgorica. Na ovoj poziciji posvećena je jačanju prisustva brenda na tržištu i njegovanju pažljivo građene reputacije i postignutih rezultata u protekle više od dvije decenije.

Vjeruje u snagu timskog duha i trudi se da prepozna i valorizuje potencijale svih članova tima.

Majka je dvije djevojčice.

Postignuti rezultati u 2023. godini opredijelili su Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, da dodijeli gospođi Anđeli Radoičić, nagradu – Menadžerka godine u srednjim preduzećima, i strukovno priznanje za lični doprinos razvoju crnogorske privrede i menadžmenta.

Podijeli ovaj članak