Odložili izbor petog senatora DRI za iduću sedmicu

Iako je dnevnim redom jučerašnje sjednice Odbora za ekonomiju bio predviđen izbor senatora Državne revizorske institucije (DRI), na prijedlog Dejana Đurovića (DF), ta je tačka odložena je za sljedeću sedmicu.

Đurović je smatrao da je u vezi sa DRI potrebna posebna sjednica na kojoj će biti govora i o tome da jedan ili dvojica senatora stiču uslove za penziju, kao i o lošim odnosima u samoj instituciji, ponovo ukazujući da bi trebalo da se preispita i stalnost mandata. On je do sada u više navrata pominjao da će podnijeti prijedlog izmjena Zakona o DRI kojima bi se mandat ograničio, ali to još nije učinio.

-Kada smo čekali ovoliko, možemo i sedmicu. A morali bismo to riješiti u kompletu, cijelo pitanje DRI je vrlo značajno i problematično za riješiti ocijenio je Đurović dodajući da bi Odbor trebalo da se pozabavi i lošim relacijama u DRI, kao i pitanjem stalnosti mandata, što je do sada najavljivao u više navrata.

Predsjednik odbora Mirsad Nurković je kazao da je državni revizor koji je odustao od kandidature za senatora Milan Popović, Odboru uputio pismo u vezi sa stanjem i odnosima zaposlenih u DRI.

Nurković, kako je kazao, ne vidi ulogu Odbora u tome, dodajući da bi time trebalo da se bave druge institucije. Za Mihaila Anđušića (DPS) zahtjev Đurovića bio je kontradiktoran, ukazao je da je ranije požurivao da se pitanje senatora riješi te da je i tada znao da su neki senatori pred penzijom. To mu, kako je naveo, potencijalno stvara sumnju da se, ako bi se više senatora odjednom biralo, ostavlja prostor za politički dogovor.

Izvor: Pobjeda

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak