AMM Menadžer godine u akcionarskim preduzećima: Miloš Pavlović, predsjednik Upravnog odbora direktora direktor Universal Capital banke

Miloš Pavlović rođen je u Nišu 1982. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu i svoju karijeru započeo u advokatskoj kancelariji.

Korporativnu karijeru otpočinje 2010. godine u američkoj kompaniji World Vision International najprije kao pravnik, zatim kao Menadžer pravne službe u Srbiji i Crnoj Gori i kao zamjenik direktora za MEER region.

Za direktora pravne i HR službe u Monterock International, korporativnoj grupi pod kojom posluju Universal Capital Banka, nekoliko hotela Aman i One&Only kao i više lanaca brendiranih restorana, imenovan je 2013. godine.

Akvizicijom Universal Capital Banke 2014. godine prelazi na mjesto izvršnog direktora, da bi 2022. godine bio izabran za predsjednika Upravnog odbora. Od preuzimanja UCB do danas, banka je povećala svoju aktivu za gotovo 15 puta i postala jedna od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u regionu.

Pod njegovim rukovodstvom ista se pozicionirala kao moderna banka, posvećena vrhunskoj usluzi svojim klijentima i kao lider u inovacijama na tržištu, posebno u premium segmentu. Jedina je u regionu koja je uspostavila predstavništvo u UAE. Protekle godine ostvarila je istorijske rezultate u svakom segmentu poslovanja te uz rekordan profit, prva na tržište uvela biometrijsku identifikaciju klijenata, direktan platni promet sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom kao i potpunu inovaciju na tržištu ovog dijela Evrope, Visa Business Platinum karticu izrađenu od metala.

Miloša odlikuju izuzetna upornost, posvećenost i posebne vještine u upravljanju složenim organizacijama, posebno u kriznim situacijama i vremenima promjena.

Postignuti rezultati u 2023. godini opredijelili su Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, da dodijeli gospodinu Milošu Pavloviću, nagradu – Menadžer godine u akcionarskim društvima, i strukovno priznanje za lični doprinos razvoju crnogorske privrede i menadžmenta.

Podijeli ovaj članak