Mikijelj: Prihodi od trajektne linije preko 8,1 miliona eura, trajekt “30. avgust” najbolji poslovni poduhvat

Upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane je primjer kako efikasna i transparentna državna uprava može znatno povećati efikasnost i profitabilnost javnih preduzeća, kazao je direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj, na konferenciji povodom godinu dana od preuzimanja ove trajektne linije.

Mikijelj je kazao da je cio postupak oko vraćanja trajekta u vlasništvo države  pokazao koliko su “bile jake, gotovo nepobjedive kriminalne i tajkunske sprege bivšeg  režima”.  Naglasio je kako je poznata medijska hajka kroz koju su njegov tim i on prošli, jer  im je, kako kaže, svaki korak u ovom poslu bio propraćen dotad neviđenim napadima, čak i na  porodice.

On je podcrtao da rezultati rezultati govore sljedeće: ostvarili su prihod 8,1 miliona eura za godinu dana, i podsjetio da je za bivše korisnike trajektne linije  kazao da su “tajkuni Mila Đukanovića davali sitninu u državni budžet, 200 hiljada eura”.

-Prihod je jedno, a čista zarada je sasvim nešto drugo – mi smo zaradili 4 miliona eura za godinu dana; zahvaljujući našoj, moram reći hrabrosti mi sada znamo da su od države godišnje krali najmanje 3,8 miliona eura”, saopštio je Mikijelj, koji kaže i da su tako “oduzeli DPS tajkunima 3,8 miliona eura godišnje”.

Ističe da nijesu tu stali, prije godinu dana nijesu imali nijedan brod – za samo godinu dana mi imamo 8 brodova u našem vlasništvu – kazao je on.

On je uvjeren da svi građani Crne Gore “vjeruju da će na fenomenalan način odgovoriti narednoj ljetnoj turističkoj sezoni, jer imaju i ljudske resurse i kapacitete potrebne za realizaciju turističke sezone na najbolji način”.

-Uvjeren sam da će građani Tivta, Herceg Novog, ali i cijele Crne Gore u narednom periodu na jedan jasan način vidjeti korist i benefite od toga što sredstva sa ovog lokaliteta idu u budžet svih građana Crne Gore”, kazao je on, uz poruku: nastavimo zajedno da gradimo bolju budućnost za našu zajednicu, građane i posjetioce naše obale.

Foto, video i tekst: Media Biro

Podijeli ovaj članak